Borek Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Witam Mam problem, nie wiem jak zabezpieczyć grę przed dwukrotnym uruchomieniem, czyli chodzi o to, aby nie można było w dwóch okienkach uruchomić tej samej gry. Kombinowałem z rejestrami, robiłem tak, że jak uruchamia się gra to wpisuje do rejestru "uruchomiona", jak wyjdziemy z gry to wpisuje "nie uruchomiona", jednak jak gra się zawiesi, to rejestr się nie zmieni i później już nie będziemy mogli uruchomić gry, bo będzie wpis "uruchomiona" :) Macie jakieś pomysły? Dzięki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Mój pomysł jest prymitywny (ale jak ci się sodoba to mów): -Musisz dezaktywować możliwość wyłączenia gry przyciskiem X lub ESC -Dać że po włączeniu gry z sekrytnym mijescu tworzy się notatnik o wpisie 1 -Po wyłączeniu gry notatnik zapisuje się jako 0 -Gre można włączyć tylko gdy notatnik w sekrtenym miejscu ma wartość 0 Dzięki temu będzie można włączyć jedna grę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Na ikonce gry powiesić wielką tabliczkę z napisem "Nie uruchamiać dwa razy", albo usuwać grę po uruchomieniu żeby nie można było jej włączyć znowu. Najlepiej sprawdzić przez dll'ka czy program nie jest już uruchomiony, a gdy jest, zakończyć gierę i powiedzieć "papa" :P. Tylko po co zabezpieczać przed dwukrotnym uruchomieniem? Jak komuś się zdarzy to się stanie i tyle, nie ma sensu się zajmować takimi bzdurami :P. @Shylios: Spadłem z krzesła gdy to przeczytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Można sprawdzić listę procesów. Tylko już nie pamiętam jakie są to polecania w windowsie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Może prymitywny ale dobry :P Gdzieś na forum gmc widziałem dll zabezpieczający. Poszukaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Można to zrobić tak jak robisz tylko że aplikacja gdy uruchamia się to zmienia wartość w rejestrze na "nie uruchomiony" i później po 1-3s sprawdza czy ta wartość dalej jest "nie uruchomiony", jeśli tak to się uruchamia. Teraz po takiej akcji trzeba dopisać linijkę która by zmieniała cały czas na "uruchomiony" jeśli jest inaczej. W ten sposób 2 aplikację się nie uruchomią :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 17 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Mój pomysł jest prymitywny (ale jak ci się sodoba to mów): -Musisz dezaktywować możliwość wyłączenia gry przyciskiem X lub ESC -Dać że po włączeniu gry z sekrytnym mijescu tworzy się notatnik o wpisie 1 -Po wyłączeniu gry notatnik zapisuje się jako 0 -Gre można włączyć tylko gdy notatnik w sekrtenym miejscu ma wartość 0 Dzięki temu będzie można włączyć jedna grę... Na ten pomysł to ja już wpadłem, tylko że zapisywanie w rejestr, ale pomyśl co będzie jak klient nie wyłączy gry tylko zrobi restart kompa przy włączonej grze? Nie zmieni mu się wartość w rejestrze i nie odpali gry. Czytaj uważniej posty, bo to wszystko napisałem wcześniej. Tylko po co zabezpieczać przed dwukrotnym uruchomieniem? Jak komuś się zdarzy to się stanie i tyle, nie ma sensu się zajmować takimi bzdurami To nie jest bzdura, bo akurat w moim przypadku jest to cholernie ważne, nie wiesz do czego to potrzebuje B) OK poszukam na forum GMC o tym dll'u, może faktycznie znajdę jakiś :D Anyway thanks :) EDIT: Tymek ma racje :D THX, ale i tak poszuklam dlla ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quetzacotl Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 http://forums.gamemaker.nl/index.php?showtopic=177074 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Hmmm czyżby zabezpieczenie przed cheatowaniem w multi ? :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 17 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Dzięki serdeczne Quetzacotl. Czytałem trochę o tym na forum, akurat tego tematu nie znalazłem, za to wyczytałem, że ponoć .dll można napisać swój i podstawić "zhakany". Pisali, że najlepszą metodą jest jednak ukrycie albo pliku .txt, albo po prostu zapisywać dane w rejestr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Hmmm czyżby zabezpieczenie przed cheatowaniem w multi ? :sp_ike: Jak tylko zobaczyłem czego on potrzebuje pomyślałem to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Albo przerabiasz HS na multi albo dokańczasz InfectOnline. Czy tak? PS. no a jak ma cheatować uruchamiając jeszcze raz grę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Pomyśl, włączasz dwa razy grę i sobie np. nabijasz zabicia ciągle na jednym graczu, albo grasz jednym graczem naraz na dwóch oknach, przez co zbierasz wszystko podwójnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 17 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Nieee no ja przecież wiedziałem, że zaraz zrobi się tu gorąco :) Chyba stworze sobie nowy profil i na nim będe zadawał pytania :D [joke] Potrzebuje tego nie do Infect Online, nie do HS, tylko do czego innego. Dowiecie się z czasem :thumbsup: OK można zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi