QbiXon Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Dopiero zaczynam przygodę z C++ (narazie tylko wiem, że to jest język służący do programowania) :P i mam kilka banalnych problemów :) Chciałbym, abyście udzielili mi kilka rad, może przykładów na jakiś prosty programik :) albo linków do jakichś kursów takich naprawde dla początkujących :) Z góry dziękuję i proszę o jak najszybszą pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Dżizas, człowieku, pokłuciłeś się z google.pl ? :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbiXon Opublikowano 16 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 No... Jeżeli szukam pomocy tutaj to chyba odpowiedź powinna być jasna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Black ty w miare znasz C++ :P to chyba kursy tez jakies znasz :P? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Proszę. Naprawdę jest tego dużo i nie trudno znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Zacznij od 4programmers.net i przeczytaj to: Mega FAQ C++ oraz Adresy przydatne koderom Black ty w miare znasz C++ :P to chyba kursy tez jakies znasz :P? Hehe C++, kiedyś w tym siedziałem, teraz się na C# przerzucam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 16 Listopada 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Dopiero zaczynam przygodę z C++ (narazie tylko wiem, że to jest język służący do programowania) :P i mam kilka banalnych problemów :) Chciałbym, abyście udzielili mi kilka rad, może przykładów na jakiś prosty programik :) albo linków do jakichś kursów takich naprawde dla początkujących :) Z góry dziękuję i proszę o jak najszybszą pomoc :) A do czego chcesz używać tego języka? Zanim zasiądziesz do nauki jakiegoś języka, musisz przeanalizować za i przeciw, bo może warto by było jakiegoś innego się pouczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Jak chcesz tworzyć gry: http://xion.gamedev.pl/texts/megatutorial.xml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Prosty kalkulator w C++ (aplikacja konsolowa): #include <iostream> #include <stdlib.h> using namespace std; int main(int argc, char *argv[]) { char wybor=''; int l1,l2; while (wybor != 'q') { cout<<"1 - dodawanie, 2 - odejmowanie, q - wyjscie"<<endl; cin>>wybor; if (wybor=='1') { cout<<"Podaj liczbe1:" cin<<l1; cout<<endl; cout<<"Podaj liczbe2:" cin<<l2; cout<<endl; cout<<"Wynik: "<<l1+l2; } if (wybor=='2') { cout<<"Podaj liczbe1:" cin<<l1; cout<<endl; cout<<"Podaj liczbe2:" cin<<l2; cout<<endl; cout<<"Wynik: "<<l1-l2; } } system("PAUSE"); return 0; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Na początek racziłbym Ci wziąć kurs C++ na konsole, a później ewentualnie na Windows API --------------------------------------------------- Projekty: Master Cooker - 8% Tyrasig - 20% Hewed racing - 67% AI - 27% xD =P xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi