H2S04 Opublikowano 7 Czerwca Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca W związku z tym że mam często syf w kodzie i nie mogłem znaleźć żadnego porządnego beautifiera dla GML który by działał tak jak chcę... To zrobiłem własny z pomocą Claude... Formatuje kod GML i porządkuje jego składnię. Ustawia styl Allman (klamry pod spodem) albo K&R. Możliwość zmiany and/or/not na &&/||/!. Dodatkowo można usunąć komentarze // oraz /* */. Czyści duplikaty var (naprawa błędu GM2044 „already declared”) (Jeszcze nie w całości ale może uda się tego dokonać :)) Zapamiętuje ustawienia między sesjami. Dodaje nawiasy do prostych ifów i poprawia użycie = w warunkach na ==. Narzędzie pozwala też przeciągnąć plik .gml bezpośrednio na stronę i od razu dostać gotowy wynik do pobrania Na końcu pokazuje licznik zmian, czyli ile operatorów, warunków i deklaracji zostało poprawionych. Działa w przeglądarce, bez instalacji, jako jeden plik HTML! UPDATE: Właśnie wrzuciłem na github GML Auto Formatter (batch.html), można na raz poukładać cały projekt wg. danego stylu Linki: Live Formatter - manualne układanie copy / paste. GML Auto Formatter - automat, który ułoży cały projekt wg. danego stylu Repo github - Repozytorium github całego toola Mam nadzieję że komuś się przyda gnysek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 9 Czerwca Administratorzy Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Zarąbiste! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H2S04 Opublikowano 9 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 20 godzin temu, gnysek napisał(a): Zarąbiste! Zaraz wrzucę coś lepszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi