dyzmek Opublikowano 6 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Witam wszystkich , mam takie pytanko otóż zrobiłem w projekcie nad którym od dłuższego czasu pracuje własny pasek Hp. Pasek ma 4 linie (jedna pod drugą) Sytuacja wygląda tak iż gdy mamy mieć pełne zdrowie to pasek ma mieć Spr_zycie_full Jeżeli dotkniemy wroga albo dostaniemy pociskiem bądź innym orężem wroga ma się zmienić na spr_zycie_trzy , później spr_zycie_dwa itd . Próbowałem tak że zrobiłem w pasku życia zmienne creste global.zdrowie=4 W step dałem global.zdrowie=3=spr_zdrowie_trzy itd Zrobiłem dla wrogów patent obj_zlo i by przy kolizji z obiektem zło global=-1 , lecz niestety to nie działa Sprite przy kolizji z wrogiem nie zmienia się , bardzo proszę o pomoc , oczywiście wzamian umieszczę w Creditsach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 6 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 // Create spriteToDraw = spr_zycie_full; //Step switch (global.zdrowie) { case 1: spriteToDraw = spr_zycie_jeden; break; case 2: spriteToDraw = spr_zycie_dwa; break; case 3: spriteToDraw = spr_zycie_trzy; break; } I rysujesz spirte ze zmiennej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 6 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Bardzo dziękuję za pomoc , oczywiście miejsce w Creditsach jak najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi