nowy_user Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Witajcie, mam do czynienia z dziwną sytuacją. Co jakiś czas w moim projekcie dochodzi do spadków FPS z 60 do ok 35. Na ogół kilka minut po wejściu do rooma. Dzieje się tak czasami, nawet gdy nic nie robię w aplikacji. Spadek FPS trwa różnie - czasami 30 sekund czasami minutę lub dwie. Potem, na ogół, wraca do normy. Zdarza się, że restart roomu pomaga. Nie jestem w stanie zdiagnozować co jest przyczyną problemu ( nie tworzą się żadne nowe obiekty, bo mam ciągle wyświetlaną ilość aktywnych obiektów.), raczej to też nie problem ze strukturami danych — używam raptem dwóch list, które zawsze po użyciu są usuwane. Nie mam pojęcia, w jaki sposób mogę zdiagnozować przyczynę problemu, czy ktoś ma jakiś pomysł , jak dokonać diagnostyki tego nieoczekiwanego spadku FPS? Pozdrawiam, nowy EDIT Zmieniłem w ustawieniach sleep marigin z 1ms na 10 ms - nic to nie dało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Lipca 2019 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Brzmi jak... Problem z kartą graficzną. Daj komuś innemu do sprawdzenia, dla porównania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi