Dester Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Mam tablet Lenovo MIIX 3-830, na którym nie ma systemu operacyjnego. Oryginalnie miał Windows. Przy uruchomieniu odpala się BIOS. Mogę wybierać opcje przyciskami od głośności, ale potwierdzanie przyciskiem zasilania nie działa, więc podłączam klawiaturę przez usb. W menu głównym mam następujące opcje: [Normal startup]: czasami mignie ekranem na czarno i wróci do menu, czasami wyświetli jeden znak _ na czarnym tle i przestanie reagować. [Boot menu]: puste w środku. Wkładałem kartę SD z obrazem jakiejś dystrybucji Linuxa ale jej nie widział. [System recovery]: nie reaguje. [BIOS Setup]: po otwarciu tego mogę używać dotyku. Information Configuration: - System time - System date - BIOS Back Flash (on/off) - Set Administrator Password - Secure Boot (on/off) - Reset to Setup Mode - Restore Factory Keys Exit - Save - Discard - Load Default Settings Czy istnieje jeszcze szansa na uratowanie tego tabletu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 30 Maja 2019 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 6 minut temu, Dester napisał: Wkładałem kartę SD z obrazem jakiejś dystrybucji Linuxa ale jej nie widział. W sensie wgrałeś ISO na SD, czy skorzystałeś z Live Linux USB Creatora ? Bo powinieneś to drugie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dester Opublikowano 30 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 38 minut temu, gnysek napisał: W sensie wgrałeś ISO na SD, czy skorzystałeś z Live Linux USB Creatora ? Bo powinieneś to drugie. Spróbowałem teraz z Linux Live USB Creator. Bez zmian. Boot menu puste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi