Sutikku Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Może ktoś będzie miał wiedzę by mi pomóc, ja nie mogę znaleźć rozwiązania w internecie jak na razie. Korzystając z PyAudio i wave, nagrywam 4 sekundowe nagrania w pętli i te kawałki potem zamieniam na tekst. Ale gdybym np. zaczął mówić w 2 sekundzie, albo mówił coś dłuższego niż 4 sekundy, to nagranie będzie niejako ucięte. Chciałbym żeby zaczynało nagrywać kiedy zacznę mówić, i przestało jak skończę, albo żeby nagrywało cały czas i nie przerywając izolowało wypowiedzi z nagrania. Wie ktoś z czego tu powinienem skorzystać? Ta pierwsza opcja z pobudzaniem na głos wydaje się prostsza i oszczędniejsza, ale nie wiem za pomocą czego to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Listopada 2018 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 A jesteś w stanie na bieżąco sprawdzać natężenie głosu na mikrofonie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 6 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Tak, jest trochę zabawy z wyliczaniem średniej kwadratowej, ale tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Listopada 2018 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Jedyne co mi przychodzi do głowy, to właśnie sprawdzać czy do mikrofonu coś mówisz i przerywać nagranie, gdy np. 2-3 sekundy jest cisza. Tak robi to nawet asystent google. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi