PsichiX Opublikowano 4 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Wrzucam źródła projektu zrobionego w około 16 godzin podczas Palace Game Jam 2017 - prosty endless runner, w którym musimy unikać przeszkód. Sterowanie klawiaturą: WSAD - sterowanie ESC - wyjście z gry SPACE - restart po przegranej Sterowanie padem do PS4: Lewa oś - sterowanie Kółko - wyjście z gry Krzyżyk - restart po przegranej https://github.com/Primaveraa/mad-hornet-homecoming Programowała członkini zespołu, którą uczę, zaś ja tylko pomagałem. Gierka będzie rozwijana, więc będzie można z czasem nauczyć się ze źródeł więcej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignatus Opublikowano 4 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Uprzedzam -jestem laikiem i jedyne programowanie z jakim miałem do czynienia to GML- stąd pytam Co to jest?To co jest do ściągnięcia, co z tym można zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 4 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Jest to pełny projekt gry. Po ściągnięciu można odpalić w Godocie i zacząć ogarniać, jak tworzy się gry w Godocie. Wbrew pozorom Godot nie ustępuje GMowi - śmiałbym rzec nawet, że jego podejście jest nowocześniejsze, bliższe Unity :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Da radę to jakoś otworzyć w GoDot 3? Bo nie widzę pliku projektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Projekt jest zrobiony na v2, a te nie sa kompatybilne - musisz recznie importowac assety i skrypty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 No ale coś się rypie, poprawiłem sobie nazewnictwo stałych JOY_AXIS bo trójka ma inne ale nie znam ustawień projektu i ogólnie nic nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 tak jak mowilem: projekt jest niekompatybilny z v3 i wymaga calkowitego przepisania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 ok, trudno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi