Paqo Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Mam problem z viewsami. W roomie (640x480) ustawiłem views 0 na podążający za postacią. W Event Create postaci (bo są w mojej grze dwie do wyboru) zrobiłem Set Views na 0. I to działa ok..Ustawiłem podążanie w HBor i VBor na połowie roomu. Problem mam z viewsem 1. Zawiera on panel z prawej strony ekranu. Na nim umieszcze dane o postaci itp. Chciałbym żeby on także poruszał się za postacią. Jednak nie wiem jak, co ustawić. Proszę niech ktoś napisze jakie wartości mam ustawić. Panel jest 200x 640... Za pomoc dziękuję :thumbsup: ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Listopada 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 dajesz w draw za pozycję x malowania view_portx[1] za y view_porty[1] i tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqo Opublikowano 2 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Tym razem view wyświetla się poprawnie..Ale nie działa.. :blink: Ustawiłem w CREATE gracz dwa klocki: 1.od view 0 dla całego ekranu 2.od view 1 dla panelu Co może być nie tak? Zamieszczam widok tych ustawień views.. : :mellow: View na widok całego ekranu: View na widok panelu: Proszę o pomoc.. :unsure: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 2 Listopada 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Sprawdź przykład "splitscreen". Był on tworzony dla wersji 5.0, ale powinieneś zrozumieć co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqo Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 No THX... :thumbsup: Jakoś do tego dojde przy pomocy przykładu.. :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Poprawiłem dla 6.1 gdyby ktoś jeszcze szukał. Link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi