Fortek Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 No więc mam zamiar zrobić grę (patrz sygnatura poniżej). Chcę do niej zrobić "sklep z rzeczami" tylko niewiem jak. Wżućcie jakieś skrypty czy coś z resztą chyba se poradze. ~Fortek~ :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Rozwiń swoją potrzebę. Możesz to zrobić na wyświetlanej wiadomości, na tablicy. Jest wiele sposobów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Było coś stosunkowo niedawno. Poszukaj. Zresztą to takie łatwe, że spokojnie mógłbyś sobie poradzić - wystarczą zmienne i jakieś popupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Sklepik wykonałem kiedyś w grze Labirynt. Starzy GM-owcy napewno znają tą grę. Ale wtedy była jazda :lol: Za uzbierane gwiazdki mogłeś kupować dodatkowy czas, ochrone, życie itd. Wcale nie jest to takie trudne. Troche wyobraźni i dasz zapewne rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Wyobrazni? Warunki + persitent xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fortek Opublikowano 29 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Rozwiń swoją potrzebę. Możesz to zrobić na wyświetlanej wiadomości, na tablicy. Jest wiele sposobów. Możesz mi powiedzieć co to zmienne i popupy bo jestem nowy. :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Możesz mi powiedzieć co to zmienne i popupy bo jestem nowy. :blink:Zanim zadasz jakieś pytanie, poczytaj FAQ i artykuły na stronie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 A także regulamin. Przejrzyj również przykłady na stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 http://pl.wikipedia.org/wiki/Zmienna_%28informatyka%29 -- może to ci coś wytłumaczy. Zrobiłem dla ciebie przykład z wykorzystaniem zmiennych, switcha i wiadomości: https://gmclan.org/up1104_11_przyk_ad.html Są tam też komentarze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Zobacz to: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...77&hl=sklep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duran Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 No ja też jestem nowy i także niewiem co to jest ta Pupa (sory za wyrażenie) PS. Czy właśnie nam ktoś po ludzku właśnie nie powie jak można by było zrobić sklep w Gierce? PS2. Moge otworzyć Topik z swoimi filmikami? PS3. KURDE JUTRO WSZYSTKICH ŚWIĘTYCH :rip: PS4. JEŚLI TO BYŁ SPAM TO SORY! ps5. :sp_ike: :sp_ike: :sp_ike: OSTRZEGAM JESTEM STRASZNYM GADUŁĄ:sp_ike: :sp_ike: :sp_ike: Lepiej wyluzuj, bo zaraz oberwiesz ciężkim warnem w głowę. =] Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 PS. Czy właśnie nam ktoś po ludzku właśnie nie powie jak można by było zrobić sklep w Gierce? PS2. Moge otworzyć Topik z swoimi filmikami? PS3. KURDE JUTRO WSZYSTKICH ŚWIĘTYCH :rip: PS4. JEŚLI TO BYŁ SPAM TO SORY! ps5. :sp_ike: :sp_ike: :sp_ike: OSTRZEGAM JESTEM STRASZNYM GADUŁĄ:sp_ike: :sp_ike: :sp_ike: lol, rotfl, omg, omfg. 1. Zrob go dobrze i w miare szybko 2. Nie mozesz. Kazdy twoj topic zostanie uzyty przeciw tobie. 3. Super ze jutro wszystkich swietych, ale po co o tym pisac w topicu o Sklepie? 4. +120 pkt za domyślność 5. To zapisz sie do klubu dyskusyjnego i nie spamuj forum :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 A może to jest to: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...77&hl=sklep ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Trochę zły link dałeś Piotrex :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Ok, np. żeby zrobić sklep z pieniędzmi żeby kasa ubywała po kupieniu czegoś to trzeba zrobić zmiennymi(jak by ktoś tego potrzebował xD).A tak ogólnie to pare było takich tematów na forum ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Po pierwsze na mojej stronie odpowiem na takie pytania, hackerproject Jeszcze raz będziesz mi tak perfidnie reklamował swoją stronę, łamiąc przy tym 2. punkt regulaminu, to dostaniesz warna. Patrysław Po durgie za demonstruje to na evencie onclick: /////////////////////////////////////// var n; n=show_message_ext("Kupić?","Tak","Nie","Anuluj"); if n=1 { ///////////////////////////skrypt kupna global.zaznaczenie=cena_przedmiotu } else if n=2 { ///////////////////////////skrypt kupna global.zaznaczenie=cena_przedmiotu } /////////////////////////////////// Albo wybór kupowanego przedmiotu: //////////////////////////////////////// var m; m=show_menu('Mecz|Topor|Maczuga|HK-40|4|5|6|',-1); if m=0 { ///////////////////////////skrypt kupna global.zaznaczenie=cena_przedmiotu } else if m=1 { ///////////////////////////skrypt kupna global.zaznaczenie=cena_przedmiotu } else if m=2 { ///////////////////////////skrypt kupna global.zaznaczenie=cena_przedmiotu } /////////////////////////////////// A to po zakończeniu tranzakcji: show_message('Zakupiłeś przedmiot.') i... Ubywanie kasy (jeżęli jest jako VAR zapisana) czyli skrypt qpna: kasa-=global.zaznaczenie Tak to miało być? Czy coś mamoce z błędami ? XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Po pierwsze na naszej stronie odpowiemy na takie pytania, GMCLAN Po drugie, Shylios napisał dobry skrypt, tylko zamiast kasa, powinno być global.kasa :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Może, ale zalerzy, jak ktoś ma kase w VAR to jest ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Może, ale zalerzy, jak ktoś ma kase w VAR to jest ok :)A w czym innym może być kasa, niż w zmiennej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 globalnej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 globalnej :PEkheeem? >.> Zmienna - "teczka", w której można trzymać informacje. Może być zmienna lokalna, wykorzystywana tylko w obrębie danej funkcji (w GMie obiektu), lub globalna, która może być wykorzystywana wszędzie. Więc o co Ci chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Przecież pieniądze nie mogą być w var, bo jaki jest sens, żeby kasa była tylko w jednym skrypcie -_- . To chyba normalne że musi być zmienną lokalną bądź globalną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 To już nie można odwołać się do zmiennej innego obiektu? ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi