Ice Cube Opublikowano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 witam chodzac po mojej grze 3d sciany pojawiaja sie jak podejde do nich na jakas odległość jak zrobic by bylo wszystko widoczne od razu ? dodam,że gra wstepnie była robiona w gm8 i została importowana do obecnego gm1.4 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ice Cube Opublikowano 26 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 witam chodzac po mojej grze 3d sciany pojawiaja sie jak podejde do nich na jakas odległość jak zrobic by bylo wszystko widoczne od razu ? dodam,że gra wstepnie była robiona w gm8 i została importowana do obecnego gm1.4 pozdrawiam dodam jeszcze,że moje textury w miejscach gdzie byly przezroczyste(zgumowane) są czarne np. dzewo na czarnym tle,a powinno być samo dzewo.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 co do czarnych tekstur to GMS ma domyslnie dla 3D wyłączone sprawdzanie wartości alfa tekstury, trzeba to ręcznie włączyć. GML draw_set_alpha_test(1); // wlaczamy uwzglednianie kanalu alpha w teksturach draw_set_alpha_test_ref_value(240); // przykładowy alpha cutoff A co do widoku to nic nie mogę doradzić bo za mało podałeś informacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi