Kychu Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Jak zrobić, że gdy na jakiś obiekt wrdusimy obraca się tylko o 90stopni a gdy klikniemy ponownie wraca się o 90stopni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Przepraszam, ale co robimy z tym obiektem? :] Użyj zmiennych lub/i alarmów i image_angle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Create: obrocony=false Step: if keyboard_check_pressed(vk_space) { if obrocony=false { image_angle+=90 obrocony=true } else { image_angle-=90 obrocony=false } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kychu Opublikowano 22 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 przpraszam literówka "wdusimy" (klikniemy) A co do twojej odpowiedzi, to ja kompletnie nie rozumiem bo szczerze mówic chociarz już kilka gier zrobiłęm to GMa nie opanowałem nawet w 60% mógłbyś podać w kodzie?? albo jakoś szczegółowiej to opisać?? I ja opisze troche szczegółowiej. Obiekt(drzwi) po kliknięcie obraca się o 90 stopni, lecz po ponownym kliknięciu cofa się o 90 stopnie lecz jeśli na swojej drodze trafi na mnie zatrzymuje się na tylu stopniach na ilu skończył gdy sie przesune i dusze dalej jedzie dalej aż do 90 stopni i po kliknięciu jedzie spowrotem. Czyli gdy jestem ja w połowie drzwi uchylą się o 45 stopni a gdy odejde i wdusze jeszcze raz otworzą się do końca (90 stopni) a następnei gdy kliknę na drzwi otwarte(90 stopni) zaczną sie zamykać (-90 stopni) i tak samo gdy trafią na mnie zatrzymają się np na 45 stopniach a gdy się przesune i nei będe już blokował i znó klikne zamkną się do końca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 W moim poprzednim poście masz przecież, czego chciałeś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kychu Opublikowano 22 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Widocznie pisałem równo z tobą a tak wogóle to jednak nei jest to co chce bo nie zatrzymuje sie na mnei tylko pojawia się już o 90 stopni a czasami sie zdarzy, że ja tam jestem i sie wtedy nei mogę ruszyć bo mnei przecina a mam ustawione,że po kolizji z tym obiektem (drzwiami) jest speed 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123el Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Chmmm...co to ma wspólnego z demami, bibliotekami i... Racja. Przenoszę. Dawidsu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi