Bada Daba Dablju Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Któś mógłby mi dostarczyć silnik walki z expem, czyli np za zabicie potworka dostaniemy 20 exp, kumuluje sie to nam w 100 i zdobywamy 2 lvl, nastepnie silnik walki, klikam prawym przyciskiem na potworka i zaczyna się atak, zaatakować mogę tylko jak podejdę, i oczywiście silnik HP, aby on też mnie atakował. Ma ktoś taki skrypt? Proszę o pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 To sa podstawy :) POszukaj na google kursów itp rzeczy o GM poczytaj wszstko na tej stronie i spojrz w przykaldy. Tym sposobem w miare szybko sie nauczysz wszystkiego i wykonanie takiego "silnika" to będzie pestka ;) P.S Nie pisz "silnika". Silnikomanii mowimy STOP !. :) Skoncentruj sie na samej grze. Pomysl co tam potrzebujesz, zrob sobie plan prac i koduj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 19 Października 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Silnikomanii mowimy STOP !A czemu nie? Wyjdzie GM7 z nowym systemem rozszerzeń, który oferuje zabezpieczenia dodatków, to można dla największych desperatów robić gotowe silniki płatne sms'em. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio_trek Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 A czemu nie? Wyjdzie GM7 z nowym systemem rozszerzeń, że będzie można dostarczać zabezpieczone dodatki, to można dla największych desperatów robić gotowe silniki płatne sms'em. :] niezrobicie takie czegos.... :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Dlaczego by nie? Nam nikt nie dziękuje za napisanie silnika, nie mówiąc o zapłacie ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Ja popieram :] . Więcej osób by się zaczęło uczyć, a pieniądze by były na serwer, żeby miejsca w uploaderze mogłobyć więcej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio_trek Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 zalezy jaka cena smsa ;p @tymon to niepomagajcie xD w koncu kazdy dojdzie swej prawdy bo sztuka tu tylko w znajomosci ang. bo na tym opiera sie gml...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 bo sztuka tu tylko w znajomosci ang. bo na tym opiera sie gml...... Błąd. Programowanie opiera się na umiejętności logicznego rozumowania, a nie na znajomości języka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio_trek Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 w helpie pisze po ang. a tam jest wszystko ;) logiczne rozumowanie tez sie przydaje ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Najwazniejsze to na podstawie swojej wiedzy tworzyc wspaniale rzeczy. Czyli logiczne myslenie. Mx ma racje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Programista, który nie umie logicznie myśleć, nie stworzy dobrej gry, choćby przeczytał helpa 273 razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 No i trzeba znać jakoś matematykę. W końcu ROOM to zwykły układ współrzędnych, a praktycznie cały czas piszecie jakieś algorytmy, czyli inaczej, najzwyklejsze wyrażenia algebraiczne ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Ano :) Niekiedy przydaje się też trygonometria, której nie pojmuję i nad tym ubolewam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 dobra ja to spróbuje napisać :P ale jeżeli ustalicie że ma za to nam płacić to ok :D EDIT: Dobra system walki zrobiony i odwzorowany z tibi. czekam tylko na akceptacje dodania jako przykład na stronę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bada Daba Dablju Opublikowano 19 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Ja również czekam, Pieter6 okazał się być bardzo uczynnym człowiekiem! Niech pan (przepraszam, miałem nie mówić :P), lepiej zrób w sygnaturze podziękowania, każdy, a bynajmniej ja będę Ci dziękował, i jeżeli ten przykład wpłynie, będę Tobie wdzięczny na wieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 to nie tylko moja praca ale i Pabla... Pomógł mi niesamowicie z chodzeniem komputera (NPC)... EDIT: Dobra zostanie przyjęty czy nie masz go tutaj... więcej ci nie pomogę z tym... to jest praca moja oraz Pabla i oczekujemy dodania do creditsów :) https://gmclan.org/up44_11_tibia_atak.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 ta... faktycznie zrobiłem żeby NPC śledziło gracza, nawet zrobiłem wymijanie przeszkód ale to juz nieco słabe. (a czego się spodziewaliscie że zaraz machniemy silnik RPG gotowy?? moim zdaniem to takie napisanie gotowego silnika czegos tam (min. Systemu walki) to jest złe bo się chłop nie nauczy tylko skopiuje :/) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 musiałem poprawić kilka rzeczy. https://gmclan.org/up44_11_tibia_atak.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio_trek Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Nawet moze byc ten silnik... bardzo dobrze wykonane. Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 bo ja wiem... te omijanie przeszkód robiłem na szybkiego tazke on tam chyba omija tylko do 2 kamieni jesli stoją w rzędzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kendzop Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 ten przyklad jest genialny mam nadzieje ze sie nie obrazisz jesli go uzyje co pieter6? bedziesz mial miejsce w creditsach na 100 % Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 dodaj też pablo1517! to też jego robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi