Dester Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Mam tablet z win10, trzeba go ciągle włączać i wyłączać bo nawet windows sie nie chce załadować. A jak się uda to i tak po kilku chwilach od zalogowania ekran zaczyna migać na szaro a potem tablet się wyłącza. Przy większosci uruchomień włącza się autonaprawa (lenovo lub windows). W tej chwili tablet jest podłączony do ładowania ponieważ wydaje mi się że to zapobiega wyłączeniu. Dzięki temu mogę to napisać. Ps. kilka minut temu było 90%, minute temu 34 a teraz jest 30. (to się zaczęło godzinę temu) e: mineła minuta, bateria spadła do 25 e: pomimo ładowania bateria spada jak nigdy dotąd e: mam 17% e: w ciągu ośmiu minut ŁADOWANIA bateria spadła z 34 do 16% ;_; e: Poziom baterii zatrzymał się na 16% e: żadnych zmian w baterii, odpalam antywirusa i włączam szybki skan e: odłączyłem od ładowania żeby sprawdzić czy się wyłączy. na razie działa. e: bateria 15%, podłączam do ładowania e: czekam i obserwuję. e: Antywirus nic nie wykrył i chyba wszystko wraca do normy, bateria 18%. Ale co to było?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Nie wiem czy na tablecie to się da tak sprawdzić jak na pccie, bo się nie znam, ale da się sprawdzić pod innym systemem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dester Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Nie wiem czy na tablecie to się da tak sprawdzić jak na pccie, bo się nie znam, ale da się sprawdzić pod innym systemem? Też nie wiem i nie znam się bardziej od ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 20 Lutego 2016 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Jeśli tablet był w miarę dawno kupiony, to bateria może już zacząć słabnąć. Czytałem też gdzieś, że złe praktyki przy ładowaniu tabletu (np. praca na tablecie podłączonym do ładowarki) skracają długość życia baterii. Też mam starego tableta i mi się czasem zdarzają podobne hocki-klocki z baterią. Aha - o ile wiem, pokazywany przez system procent naładowania baterii może być błędny, zwłaszcza dla zużytej mocno baterii. Np. podejrzewam, że w opisanym przypadku bateria była w rzeczywistości naładowana w ok. 18%, a licznik pokazywał niepoprawnie 90% i po prostu musiał jeszcze się "dopasować" do wielkości faktycznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dester Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Jeśli tablet był w miarę dawno kupiony, to bateria może już zacząć słabnąć. Czytałem też gdzieś, że złe praktyki przy ładowaniu tabletu (np. praca na tablecie podłączonym do ładowarki) skracają długość życia baterii. Też mam starego tableta i mi się czasem zdarzają podobne hocki-klocki z baterią. Aha - o ile wiem, pokazywany przez system procent naładowania baterii może być błędny, zwłaszcza dla zużytej mocno baterii. Np. podejrzewam, że w opisanym przypadku bateria była w rzeczywistości naładowana w ok. 18%, a licznik pokazywał niepoprawnie 90% i po prostu musiał jeszcze się "dopasować" do wielkości faktycznej. Tablet prawie nowy, ma mniej niż 4 miesiące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi