pankracy Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Cześć wszystkim... mam dwa pytania: 1.Jak zrobić mieniącą się gwiazdę? w kodzie? tak by ładnie prezentowała się nocą na niebie;) ,bo w gifie to odpada... 2.Jak zrobić by mieniąca się gwiazda miała możliwość spadania..w taki sposób który czasem widzimy na niebie jak mamy szczęście;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Nikt Ci na to nie odpowie. Nikt nie wie jak wygląda twoja gra, nikt nie wie jakiego efektu oczekujesz i co według Ciebie znaczy "ładnie". Gwiazda może być zwykłym pixelem o odpowiednim kolorze. Nie biała a szara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankracy Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Nikt Ci na to nie odpowie. Nikt nie wie jak wygląda twoja gra, nikt nie wie jakiego efektu oczekujesz i co według Ciebie znaczy "ładnie". Gwiazda może być zwykłym pixelem o odpowiednim kolorze. Nie biała a szara. Właśnie chodzi mi o taki mieniący się piksel.Prosze wybaczyć wcześniej źle to sprecyzowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 GML i++ merge_color(c_gray,c_ltgray,abs(sin(i/666))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankracy Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 GMLi++ merge_color(c_gray,c_ltgray,abs(sin(i/666))) Dziękuje Thfeef właśnie o coś takiego mi się rozchodziło.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi