pankracy Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Cześć wszystkim. Ktoś mi powie jak uzyskać podobny efekt jak na screenie? Tak.żeby to światło podążało za bohaterem,to bardzo dobre do lochów,zamku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Jest kilka sposobów, najprostszy to: w Step bohatera/Światła: GML obj_light.x = obj_player.x; obj_light.y = obj_player.y; lub w Step Światła GML move_towards_point(obj_player.x, obj_player.y, 5); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankracy Opublikowano 25 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Jest kilka sposobów, najprostszy to: w Step bohatera/Światła: GML obj_light.x = obj_player.x; obj_light.y = obj_player.y; lub w Step Światła GML move_towards_point(obj_player.x, obj_player.y, 5); Dziekuje Baca.Potestuje tą metode;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankracy Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Jest kilka sposobów, najprostszy to: w Step bohatera/Światła: GMLobj_light.x = obj_player.x; obj_light.y = obj_player.y; lub w Step Światła GMLmove_towards_point(obj_player.x, obj_player.y, 5); No kiepsko to wygląda,albo ja złego sprita dobrałem,żeby podążał jako właśnie takie światło za bohaterem..jak na tym screenie.. bo o co chodzi..o to,że sceneria jest przyciemniona,a ja jestem rozjaśniony trochę i wszystko i za mną trochę elementów też.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Tutaj masz przykład światła: http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=594671 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankracy Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Tutaj masz przykład światła: http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=594671 O dzięki Baca,tutaj jest to,czego szukałem;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi