Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 1 Marca 2015 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 kurwica mnie strzeli zaraz. No bo rysuję sobie block, jego środek ustawiam na brzegu drzwi, potem jeszcze te pierdoły GML d3d_transform_set_identity(); d3d_transform_add_rotation_z(angle); d3d_transform_add_translation(x,y,0); d3d_draw_wall(0,0,0,4,0,10,sprite_get_texture(drzwi_tex,0),1,1); d3d_transform_set_identity(); a w stepie GML if (distance_to_object(gracz) > 200) { if (angle> 0) angle-= 2; } if (distance_to_object(gracz) < 200) { if (angle< 120) angle+= 2; } i dupa. Nic się nie dzieje. Próbowałem wszystkiego, googlowałem, srałem grałem, nic nie pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Jedno mogę Ci pomóc i na pewno się przyda. GML angle=clamp(angle-2,0,120); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Znalazłem coś takiego, może rozwiąże to twój problem : Link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 U mnie to działa. Sprawdź czy odległość jest w ogóle dobrze sprawdzana show_debug_message(distance_to_object(gracz) ), zobacz czy konsola dobrze pokazuje wartości. W moim przypadku musiałem zmienić odległość z 200 na 20. Po za tym pamiętaj że tekstura jest widoczna tylko z jednej strony drzwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi