ltlalka Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 Witam. Moze ktoś bedzie mógł mi pomóc... poszukuje tutoriala gry piłkarskiej... przeszukałem google, ale znalazłem tylko słabe przykłady, jeśli ktoś zna link do czegoś takiego... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 Połącz słabe przykłady w jeden dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ltlalka Opublikowano 4 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 Hehe... niby masz racje mnie też frustrują takie pytania jak ktoś chce coś gotowego :) żeby nie było... moze ktoś sie spotkał z przykładem takiej gierki... albo ew. jak ma coś takiego mógłbym kupić nawet źródła od niego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 4 Października 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 Szukałeś na oficjalnym forum? Szczerze mówiąc nigdy z takim przykładem się nie spotkałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ltlalka Opublikowano 4 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 Znalazłem coś takiego dla wszystkich ktorzy szukaja: http://www.cs.uu.nl/docs/vakken/gds/games.html Troche słabo jest zrobiona dynami piłki, ale nie szukałem gotowego projektu a ten jest dobry na start :) ... Natomiast nie wiem czy to dobre miejsce na forum, ale ponawiam pytanie: Czy ktoś ma albo może napisać dobry engine do piłki nożnej oczywiście odpłatnie... ew. jestem grafikiem może komuś odpowiadałaby bardziej taka forma "wymiany dobr" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 Hej mam dobry engin piłki nożnej .... lecz nie ma tam za grosz AI . Grafika tez prowizoryczna ale sam silnik nie jest zły. Dam go w weekend myśle że wam się spodoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ltlalka Opublikowano 4 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 Ekstra... a zapomniałem dodać istotną rzecz... chodzi o gre z "widokiem z góry" - tak jak w SWOS... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 Ekstra... a zapomniałem dodać istotną rzecz... chodzi o gre z "widokiem z góry" - tak jak w SWOS...Dobry silnik takiej gry dawał kiedyś ktoś na GMC (Hanjuso?). btw, masz zarejestrowaną wersję GM'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ltlalka Opublikowano 4 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 Heh.. noobowskie pytanie w którym miejscu??? Tak właśnie wydałem 70 na rej. i teraz musze juz brnąć ciemną stroną makera :) ale nie żałuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 Dam go w weekend myśle że wam się spodoba. Do tego czasu zdąży sam napisać, rybko :*. Nie możesz teraz dać jak masz? Robisz się nudny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 Dobry silnik takiej gry dawał kiedyś ktoś na GMC (Hanjuso?). btw, masz zarejestrowaną wersję GM'a?Ja zrobilem przyklad pilki, ale takiej kartkowej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 zły dział na temat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 Do tego czasu zdąży sam napisać, rybko :*. Nie możesz teraz dać jak masz? Robisz się nudny. Sam jestes nudny nie gadaj tu takich farmazonów !! Ja dotrzymuje słowa jak mówie że będize to będzie... Silniki są już dawno zrobione jakieś pół roku temu problem w tym że opiusywanie sterowania jest strasznie ciężkie ale jak bedziecie chcieli to wystawie te silniki bez podania sterowania i będziecie sobie sami radzić . PS. Ok żeby nie było że ja kłamie to Wrzucam teraz ten silnik .. ALE PAMIĘTAJCIE! W tym silniku jest wiele mozliwosci naprawde mówie to teraz bez żartu. Dlatego klawisze są troche skomplikowane ( a raczej kombinacja klawiszy) Więc opis tego troche zajął by miczasu . Ale nie mam teraz czasu więc opisze sterowanie dopiero w weekend. A teraz prosze bez głupich komentarzy : " Ta gra jest głupia bo nie da się chodzić " itd. https://gmclan.org/up130_4_tactics_soccer__.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 Fajny silnik nic do niego nie mam. Co prawda trudne sterowanie i kombinacje ale wart pobrania! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 nie ma grafiki, ai, fizyki, dzwieku, ale engine jest dobry. kolejny post z serii "roxy bigsharka". :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 Hanjuso: gdzieś widziałem taki silnik, i jakoś mi się z Tobą skojarzyło :) zły dział na temat...Niby dlaczego? I po co ten post? Edit: Znalazłem! https://gmclan.org/up353_11_football.html Mam nadzieję, że autor nie ma nic przeciwko umieszczeniu go tutaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 @Maximal: bo dział "Dema gier, biblioteki i inne" nie pasuje do tematu "Gra piłkarska, Potrzebny tutorial, albo jakiś przykład OPEN SOURCE" tu dajemy swoje dema a nie pytamy się ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ltlalka Opublikowano 5 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 Bigshark no jestem pełen podziwu, faktycznie troche funkcjonalność można by poprawić, możliwości są durze na pewno... mi chodzi nawet o coś "łatwiejszeg" czyli o jednego zawodnika ale to można z tego przykładu zrobić... Pieter6 to co? Niech admin forum skasuje ten topic żeby nie zaśmiecał forum albo go przerzuci do dobrego miejsca...chyba że ja to moge zrobić :) tylko jak ??? sory za złe miejsce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 durze :P Nie ty nie mozesz tego zrobic. Mozesz co najwyzej zamknac topic lub go otworzyc. Po co usuwac ten temat wystarczy go przeniesc. Jesli chodzi o jednego zawodnika to mozesz bardzo latwo przerobic ten skrypt. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 E tam, Pieter się bawi w moderatora, za co można dostać ostrzeżenie :) . Wystarczyłoby, jakby z Report skorzystał xD . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 Widze ze uzytkownicy gmclanu ostatnio się leniwi zrobili oj leniwi . Nikt nie pomoże . Wciąż słychać : " Przerób sobie sam bo to łatwo zrobić" . Jako ze jestem GM mastah to zrobiłem super silnik w którym sterujemy jednym graczem i jest tez brmkarz : Sterowanie : WASD LPM - napełnianie siły LPM + ruch myszki ww lewo lub p[rawo : Podkręcanie piłki , shift przytrzymany : Chodzenie F3 - restart gry https://gmclan.org/up130_4_pilka_nozna_person.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ltlalka Opublikowano 5 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 Heh... widze że bigshark dzieli i rządzi na polu GM'a... czytałem w którymś poście o tym projekcie gry 3d, pomysł świetny, wiadomo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 Heh... widze że bigshark dzieli i rządzi na polu GM'a... czytałem w którymś poście o tym projekcie gry 3d, pomysł świetny, wiadomo...Czy to ironia? Jeśli nie, to odnosisz mylne wrażenie... Na 50 pomocnych postów innych userów, bigsharka jest tylko 1... A jak ten silnik, który Ci podałem? Pieter: Tutaj można też pytać o dll'e, przykłady, silniki, itp. Do postu poniżej: Mi nie chodzi o faworyzację, tylko po prostu Cię informuję, żebyś się potem nie zawiódł :P Poza tym, cieszę się, że masz pozytywne odczucia co do forum :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ltlalka Opublikowano 5 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 :) nie chciałem nikogo urazić, ani faworyzować... bigshark podał troche inne rozwiązania niż moge znaleźć w tutorialach i przykładach na necie... twój link jest całkiem ok... własnie pisałem wcześniej że chodzi mi o coś bardzie rozbudowanego niż właśnie to, i wydaje sie że pierwszy engine Bigsharka właśnie taki jest, chociaż nie podał linku do źródła :(. Zresztą ogólnie żeby nie było, to jest pierwsze moje forum w którym zadaje jakiekolwiek pytanie(wcześniej czytałem i szukałem, zazwyczaj udawało sie znaleźć) i jestem mile rozczarowany odzewem... ale co wam bede słodził :P heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 ..a na 50 postow bigsharka, jeden jest na temat, z czego w jednym slowie nie ma bledu ortograficznego :) aszz, bigshark, moj ty geniushu. Italka, takie silniki (w ogole wszystkie silniki) najlepiej robic samemu - bo latwo sie polapac potem w kodzie. i nie mow, ze to za trudne. przerabianie tez jest trudne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ltlalka Opublikowano 5 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 Masz racje i nawet nie polemizuje bo mnie ktoś posądzi o lenistwo, ale czasem taki przykład może znacznie skrócić droge do celu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 No skrocic owszem, ale mniej satysfakcji :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 @Marmot: Bawię się w moderatora? <_< facet uspokój się to zaczyna być drażniące. a co do miejsca położenia tematu. ja tylko stwierdzałem fakty! a co do tego nowego przykładu xD fajnie by się tak grało xD zróbcie z tego grę FootBall FPS! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 5 Października 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 @UP: No właśnie, drażni twoje bawienie się w moderatora. Na kiego grzyba dopisujesz posta, jak można zaraportować. Wracajmy teraz do tematu. @Itlalka: Sądzę, że Bigshark już Ci nie da tych źródeł... Spuściłem go w kiblu. Zresztą jak możesz robić grę na podstawie przykładu? Przecież cała otoczka i tak wymaga znajomości GM'a i GML'a. A jak to znasz, to jednak nie lepiej samemu sobie napisać silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ltlalka Opublikowano 6 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 No właśnie mozna sobie pomóc w ten sposób, osobiście programuje w Action Script i chciałem nawet oprgramować taką gierke we Flashu tyle że flash sie nie nadaje do takigo czegoś... :( No nic w sobote sie zabieram do pracy, jak coś wymęcze to zamieszcze na forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi