Zombie-Games Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 MAM takie pytaanko ! Czy dało by się jakoś importować modele do GM 8.1 lub Studio np. z 3DMAX'a ! ? ! NP. do Jakiegoś FPS'a ! Czy jest taka możliwość a jesli to jak bo tworzę malutki projekcik, (chciałem narysować broń z pierwszej osoby ale grafik ze mnie jak z koziej ###y wentylator ! ) Proszę o pomoc !!! :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Są konwertery które przerabiają modele do formatu który GM obsługuje, ale tylko modele statyczne. Nie można robić animacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zombie-Games Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Na razie chodziło mi o to czy jest taki program i widzę że jest ! Ok ! Dzięki ! A teraz ! Czy np. jak zrobi się więcej modeli to można je posklejać i wyjdzie z tego animacja (przeładowania lub odrzutu lub strzału(muzzle flash)) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Tak, możesz próbować wczytywać i podmieniać modele co klatkę. Ale nie zastanawiałeś się czy nie warto by tego spróbować w Unity3D? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Na YoyoGames jest silnik animacji obsługiwany przez shadery. Można się tym zainteresować ale w jego przypadku same transformacje powinny wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zombie-Games Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Co do tych konwerterów ! Można nazwę takiego programu lub jakiś link ! Ale nie zastanawiałeś się czy nie warto by tego spróbować w Unity3D? Robiłem gierki na Unity 3D ale cóż na razie zostaje na GM ! Łatwiejszy i przyjemnie sięrobi gry a nie tylko skryptowanie tak jak w unity Co do posta HuderLord. Mi nie zależy na animacjach (i jeszcze z shaderami to naprawde !) . Chce po prostu jakiś program po ty bym nie bawił się grafiką 3Da pykną jakiś model broni w 3DMAX lub Blenderze , prze konwertował i wsadził go do mojej gierki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 A w takim razie zajrzyj tutaj https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=30783 tu http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=603723 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zombie-Games Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Dzięki za linki przydadzą się ! Ale czemu wszystko w Blenderze ! Dobra na blenderze się trochę znam ale lepiej na 3DMAX bo modelowałem do Unity 3D acha i jeszcze małe pytanko czy to zadziała pod GM 8.1 ?? Czy muszę mieć GM:S Ale wielkie dzięki ! Oczywiście proszę o inne linki temat jeszcze nie zamknięty :D !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Zadziała pod GM8.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zombie-Games Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 NO to będę próbował :D Dziękuję za Pomoc i Do zobaczenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi