Opisek Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 (sorry, nie napisałem, że to dotyczy GameMaker 8.0 Pro) Witam, moje pytanie to jak sprawdzić pojedynczy piksel w bmp, np jeżeli trzeci piksel od góry i tym samym drugi od lewej jest czerwony, mamy zielony samochód (tak wiem, że to już było, ale nie mogłem tego znaleźć) Z góry dzięki! P.S. Nie nie chodzi mi o to: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...3&hl=piksel (Chociaż, gdy to pisałem to może mi i chodziło?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Tworzysz sobie dwuwymiarową tablicę o wymiarach bmp i ... pipetą w MSPaint pobierasz kolor piksela i zapisujesz go do odpowiedniego pola w tablicy. Na tak skonstruowanej tablicy możesz pracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Ciekawy pomysł 3f O można nawet pójść dalej i zrobić generator takiej tablicy żeby samemu się nie męczyć. Zapisać obrazek do surface. i w pętli sprawdzać kolory i jak się natrafi na ten konkretny to wtedy zapisać do pola tablicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 zrobić (...) żeby samemu się nie męczyć. Coś tu mi nie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 No bo to chwila jest. Ile 10 minut? xD A tak byś każdy pixel pobierał pipetą to by była męczarnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi