ALT Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Witam, chce rysować tekstury ziemi za pomocą surfejsów. czy ktoś mógłby mi wyjaśnić/naprowadzić jak to wykonać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 terrain painting jak mniemam, lub wcześniej pomalowany proceduralnie teren. 1. rysujesz w drawie do surfacesa co tam sobie ubzdurasz. 2. pobierasz id tekstury z surfacesa. 3. rysujesz model z przekazaną w odpowiednim argumencie funkcji ten id tekstury. 4. cieszysz sie jak durny, bo dziala. zakladam, ze ta odpowiedz Cie nie usatysfakcjonuje, wiec wiedz, ze mnie Twoj opis nie cieszy rowniez, wiec pojdzmy na uklad: Ty sprecyzujesz co masz i co konkretnie chcesz uzyskac, a ja CI sprecyzuje moze nawet kodem, co musisz zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Aby zrobic teksture z surface'a uzywasz surface_get_texture(ID_SURFACE) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Ciesze się jak durny, o to chodziło! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 jestem zmuszony przeprosic Cie za to, ze myslalem, iz nie zalapiesz o czym mowa - gratuluje, caly gmclan sie raduje razem z Toba! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 caly gmclan sie raduje razem z Toba! Polecam zapoznać się jeszcze z: draw_clear_alpha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 A to znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Błogosławieni ci, którzy rozumieją ironię, albowiem dostąpią śmiechu, niżeli rozpaczy : D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Napiszcie coś jeszcze bo 1 post, do 800., chętnie odpowiem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi