Matthew Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Jak takie coś zrobić, CZY WOGÓLE się da zrobić w GMie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Jak takie coś zrobić, CZY WOGÓLE się da zrobić w GMie?Eee? A może jaśniej? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Chyba chodzi mu o to czy w GM da sie wykonac screen pulpitu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Chyba chodzi mu o to czy w GM da sie wykonac screen pulpitu screen_save(filename) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 15 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Blackmaul, tak. Ale tak aby można w swoim programie wyświetlić go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Blackmaul, tak. Ale tak aby można w swoim programie wyświetlić go.Chodzi Ci o zrobienie zrzutu ekranu i wstawienie go do gry/programu? No to zapisujesz screen do pliku i wyświetlasz jako sprit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 wykorzystaj funkcje sprite_add w helpie więcej info masz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 16 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 ;[ I'm angry! Żartuję, ale chcę żeby PROGRAM robił SCREENA PULPITU i WYŚWIETAŁ go. Z tym spritem to dobry pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 ;[ I'm angry! Żartuję, ale chcę żeby PROGRAM robił SCREENA PULPITU i WYŚWIETAŁ go. Z tym spritem to dobry pomysł.To dokładnie Ci napisałem przecież :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 funcja screen_save zapisuje tylko screen okienka a nie całego pulpitu... Masz napisałem ci przykład: download spacją robisz screena i go wyświetlasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 16 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 To robi tylko screen gry! A ja chcę screen pulpitu! Chyba się nie da. Max, mówisz? To napisz jak zrobić screen PULPITU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 w gml sie nie da ale napisze ci dll poczekaj chwile ok? EDIT: Ok masz tu swojego dll'a. download screenshot dll by Pieter6 Kod źródłowy dll'a też dodałem. Creditsy mile widziane xD UPDATE* Dodałem pełny przykład załadowywania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 lol. przeciez to sie da chyba nawet bez uzycia kodu zrobic. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 16 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Pieter, potrzebowałem tego abym mógł zrobić program który by pomagał przy wspólnych projektach... Jeśli uda ci się zrobić to samo tylko przez net to będziesz mistrzem i mam nadzieję że jeśli zrobisz to twój progs znajdzie się w downloadzie GMClanu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 No ale może powiesz mi co dokładniej przez neta chcesz zrobić? żeby obrazek przesyłać? screen ekranu? @Littefish: nie krytykuj jak nie wiesz dokładnie. Pisze w gml i dobrze wiem że z poziomu gm sie tego nie da zrobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 16 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 @Up: Dokładnie to. Sam chciałem ale jeśli połączysz siły z Tymon (master of NET) to uda się wam takowy program zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Niestety nie mam zamiaru pomagać wam w tym projekcie ze względów oczywistych... a do tego jeszcze z tymonem? phi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Boże, Pieter, przestań się boczyć, bo tylko wytwarzasz złą atmosferę :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Dobra ale zrobić takie coś nie jest łątwo. Program do przesyłania sobie screenów to raczej bym na twoim miejscu zrobił w c++ albo w delphim. Są szybsze i nie pożerają tyle pamięci która by była potrzebna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Zgadzam się z tobą Pieter. GM raczej nie nadaje się do takich rzeczy :) Oczywiście jest to możliwe ale jeśli chcesz wysłać obrazek wielkości 800x600 (480000 pixeli) to życzę powodzenia xP Pieter, jeszcze niedawno cieszyłeś się z samego faktu że się zarejestrowałem na twojej stronie, co się stało? ;] EDIT Pieter: To oznacza że mamy obrzucać się błotem i skakać sobie do gardeł? Albo mówić "nie" bo to ten zły, co mi podpadł? xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Sorry za offtop: @Tymon: Grupa. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi