Piotrek1910 Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Projekt zamknięty. Tytuł: Server Control 2.0 Opis: Server Control 2.0 to program dzięki któremu będziemy mogli stworzyć w łatwy sposób serwer minecraft. Na początku robiłem sobie go tak dla "jaj" czyli do przetestowania swoich umiejętności. I znowu jest już części 2.0 a gdzie 1.0? A tu download . (Część 1.0 uruchamiasz na własną odpowiedzialność, możliwe: wybuchy kompa, zawirusowania całego dysku itp. (To taki żart, mam nadzieje, że nikt nie uwierzył w to. Z pewnego forum ludzie wierzyli...) Część 1.0 pisałem w C++ ale gdy użytkownik Utermiko polecił mi uczyć się języka C# zacząłem pisać od nowa mój program, lecz tym razem już w Formach. Bo taki program w konsoli? Słabo... Tak w ogóle to bardzo przyłożyłem się do tego programu (lol). Zawsze jak robiłem jakąś gre to tak na byle jak. Tym razem staram się nad wszystkim. Ogólnie to nie wiedziałem czy wstawić to :D Download: DownloaderCS 1.1 Rozmiar pliku: Downloader 12 KB Server Control 2.0 478 KB Autorzy: Programowanie: Piotrek1910 Grafika: Ikonke znalazłem w necie tylko tekst zmieniłem na SC 2.0 Screeny: Lista serwerów: Dodawanie nowego serwera: Start, reset, stop serwera: //wiem wygląda strasznie :/. Niestety nie wiem jak rozporządzić to miejsce. Jakieś tam ustawianie serwera + lista pluginów: Dodawanie, usuwanie serwerów: Album: Album Co gotowe a co nie: Zielone - gotowe, Pomarańczowe - w trakcie pracy, Czerwone - w planie, Ogólny zarys programu - gotowe Lista pluginów - w trakcie pracy Consola w programie a nie cmd - gotowe - beta Własny folder lokalny - w trakcie pracy Auto Updater - gotowe Oprogramowania serwera - w trakcie prac (są narazie dwa. Nie wiem jakie można jeszcze dodać, ogólnie to polecam używać CraftBukkita. Jest po prostu wspierany przez program. Teraz jak tak pisze to musze zmienić parę rzeczy by nie było bugów pod czas używania tego od minecraft.net) Bugi, błedy, gliche prosze zgłaszać. Prosze nie hakować programu. Współpracować z nim :) Np. Nie usuwać folderów serwera bez programu, lub pluginów. Uwaga: By program poprawnie działał należy mieć dostępne połączenie internetowe! Jest zabezpieczenie tylko przy starcie. Jeżeli ktoś by odłączył internet pod czas używania programu może wystąpić krytyczny błąd! Proszę nie myśleć, że to jest jakiś wirus czy coś. Po prostu pobiera różne potrzebne rzeczy. Jak ktoś chciałby klasy które używałem śmiało pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Uwaga: By program poprawnie działał należy mieć dostępne połączenie internetowe! Jest zabezpieczenie tylko przy starcie. Każda funkcja powinna sprawdzać czy jej argumenty, z których skorzysta, są zainicjowane. Jeśli nie to powinna chociaż wyjątkiem sypnąć w postaci messagebox'a i informować użytkownika o dokładnym źródle błędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 7 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Znaczy w niektórym miejscach jest zabezpieczenie za pomocą try {} catch {}. Chyba nawet w każdym. Niestety niektórych rzeczy nie testowałem więc nie wiem gdzie wywali błąd krytyczny a gdzie nie. Jak ktoś by testował i wywalił by mu błąd krytyczny to prosze informować w którym miejscu to postaram się naprawić :) @Edit: Jak ktoś chce coś dodać to pisać postaram się dodać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 7 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Nowa Wersja 0.2: -Dodano ikone do każdej formy (niestety teraz program waży 2mb :/ - postaram się jakoś to naprawić), -poprawiono troche zabezpieczenia przed brakiem połączenia, -inne mało ważne błędy. @Edit: Łatka 0.3: -Poprawiono rozmiar pliku, -Dodano changelog(zmiany), -Poprawiono tytuły form. -Poprawiono inne małe bugi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Consola w programie a nie cmd - w planie //nawet nie wiem czy się tak da ;D static void Main(string[] args) { Process process = new Process(); ProcessStartInfo info = new ProcessStartInfo(@"java", @" -Xmx1024M -jar minecraft_server.jar nogui"); info.CreateNoWindow = false; //teoretycznie powinno być true ale u mnie pojawiało się okienko, dałem parametr nogui przy włączaniu i chodzi info.UseShellExecute = false; info.RedirectStandardInput = true; info.RedirectStandardOutput = true; process.StartInfo = info; process.OutputDataReceived += process_OutputDataReceived; process.Start(); process.BeginOutputReadLine(); while (true) { process.StandardInput.WriteLine(Console.ReadLine()); } } static void process_OutputDataReceived(object sender, DataReceivedEventArgs e) { //tutaj musisz sobie zsynchronizować z formą bo to wykona się w innym wątku niż gui Console.WriteLine(e.Data); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 7 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 @Utermiko: Dzięki stary. Ty jak zawsze masz na wszystko odp. Już biorę się za to. Wielkie thx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Pierwsze uruchomienie programu, od razu klapa (program przestał działać). Podpis problemu: Nazwa zdarzenia problemu: CLR20r3 Podpis problemu: 01: server control 2.0.exe Podpis problemu: 02: 1.0.0.0 Podpis problemu: 03: 5252d37b Podpis problemu: 04: Server Control 2.0 Podpis problemu: 05: 1.0.0.0 Podpis problemu: 06: 5252d37b Podpis problemu: 07: a Podpis problemu: 08: 21 Podpis problemu: 09: System.IO.FileNotFoundException Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 14 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Jaki masz system? Wydaje mi się się, że jest to kompilowane na Framework 4.5. Teraz postaram się niedługo wypuścić wersje na 4.0 Framework. Bo nie każdy system ma Frameworki 4.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Jaki masz system? Wydaje mi się się, że jest to kompilowane na Framework 4.5. Teraz postaram się niedługo wypuścić wersje na 4.0 Framework. Bo nie każdy system ma Frameworki 4.5 Windows 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Pobierz sobie .NET Framework 4.5 i wtedy spróbuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Ty dostosowujesz się do użytkownika, a nie on do ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 16 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Niestety nie da się dostosować do ludzi którzy mają Frameworki poniżej 3.5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Niestety nie da się dostosować do ludzi którzy mają Frameworki poniżej 3.5. Gówno prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanXX Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Ty dostosowujesz się do użytkownika, a nie on do ciebie Gówno prawda. Jesteś w błędzie z takim podtekstem gdyż producent czegokolwiek nawet gry sam ustala parametry, sterowniki typu wersja DirectX czy nawet wersja Java. A jeżeli Tobie ta gra a w tym przypadku ten launcher do mc nie działa to znaczy że nie spełniasz wymagań i trudno ale nie uruchomisz. Co do samej aplikacji... jest bardzo fajna i w sumie prosta w obsłudze, niestety denerwuje troche ten CMD zewnętrzny po za programem ale wiem że do prostych nie należy "wsadzić" go do programu. Polecam dodać Spigot'a do listy dostępnych serwerów, tam gdzie się je pobiera :) Czekam na aktualizacje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 19 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Dziękuje za pozytywną ocene. Miałem małą przerwe w pisaniu programu bo grałem sobie w Far Cry 3 :D. Teraz kombinuje nad tą consolą. Na pewno dodał tego Spigot'a, ale musze go najpierw troche ogarnąć. Jak mi się uda, program będzie na .NET Framework 3.5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Jesteś w błędzie z takim podtekstem gdyż producent czegokolwiek nawet gry sam ustala parametry, sterowniki typu wersja DirectX czy nawet wersja Java. A jeżeli Tobie ta gra a w tym przypadku ten launcher do mc nie działa to znaczy że nie spełniasz wymagań i trudno ale nie uruchomisz. Chce Ci się ściągać niemałą paczkę .NETa 4.5 konkretnie pod ten program(nie mający porównania wobec większych programów)? Jeśli tak, jesteś w 20% procentach tych, którzy mają go już zainstalowanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 26 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Aktualizacja 0.4: -Dodano dwa nowe tryby consoli (beta) -Od nowa napisano system wybierania serwera i pobierania go, -Dodano nowe oprogramowanie serwa Spigot, -Program od dziś działa także na NET. Framework 3.5, -Poprawino inne małe bugi, -Już nie trzeba ręcznie usuwać oprogramowanie serwera, jest przycisk. O błędach prosze informować. @Edit: Mam nadzieje, że teraz będzie program działa każdemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Wiem, że mało ludzi to obchodzi ale znowu aktualizacja: 0.5: -Od nowa napisany system wybierania serwera(już teraz nie da się go oszukać) + rozmiar całego serwera; -Dodano do Pomocy przycisk "Zgłoś problem"; -Dodano licznik serwerów (można go włączyć/wyłączyć w ustawieniach); -Już teraz co sekunde nie kradnie parę kb ramu; -Zmieniono pozycję paru przycisków; -Poprawiono parę błędów. O błędach proszę informować, mogłem czegoś nie zauważyć pod czas kończenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Hmmm... u mnie nie chodzi. Zaraz po tym, jak go odpalam, to natychmiast jest komunikat, że program przestał działać. System: Windows 7 Pro NET. Framework: 4.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Hmm, trudno powiedzieć :/. To chyba wszystko chodzi o Net. Framework'i . Chyba zrobie wybór Frameworków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Chyba przyczyną jest: Musisz łapać wyjątki i informować użytkownika o błędzie. Tak w ogóle to po co downloader? Szczegółowe informacje na temat wywoływania debugowania w trybie JIT (just in time) zamiast tego okna dialogowego znajdują się na końcu tego komunikatu. ************** Tekst wyjątku ************** System.Net.WebException: Nie można rozpoznać nazwy zdalnej: 'www.uploduj.ugu.pl' w System.Net.WebClient.DownloadFile(Uri address, String fileName) w DownloaderCS.Consola.Form1_Load(Object sender, EventArgs e) w System.Windows.Forms.Form.OnLoad(EventArgs e) w System.Windows.Forms.Control.CreateControl(Boolean fIgnoreVisible) w System.Windows.Forms.Control.CreateControl() w System.Windows.Forms.Control.WmShowWindow(Message& m) w System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m) w System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m) w System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam) ************** Zestawy załadowane ************** mscorlib Wersja zestawu: 2.0.0.0 Wersja Win32: 2.0.50727.7905 (win9rel.050727-7900) CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework64/v2.0.50727/mscorlib.dll ---------------------------------------- DownloaderCS Wersja zestawu: 1.0.0.0 Wersja Win32: 1.0.0.0 CodeBase: file:///C:/Users/SZYMON~1/AppData/Local/Temp/Rar$EXa0.631/DownloaderCS.exe ---------------------------------------- System.Windows.Forms Wersja zestawu: 2.0.0.0 Wersja Win32: 2.0.50727.7905 (win9rel.050727-7900) CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll ---------------------------------------- System Wersja zestawu: 2.0.0.0 Wersja Win32: 2.0.50727.7905 (win9rel.050727-7900) CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll ---------------------------------------- System.Drawing Wersja zestawu: 2.0.0.0 Wersja Win32: 2.0.50727.7905 (win9rel.050727-7900) CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll ---------------------------------------- System.Configuration Wersja zestawu: 2.0.0.0 Wersja Win32: 2.0.50727.7905 (win9rel.050727-7900) CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll ---------------------------------------- System.Xml Wersja zestawu: 2.0.0.0 Wersja Win32: 2.0.50727.7905 (win9rel.050727-7900) CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll ---------------------------------------- System.resources Wersja zestawu: 2.0.0.0 Wersja Win32: 2.0.50727.7905 (win9rel.050727-7900) CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.resources/2.0.0.0_pl_b77a5c561934e089/System.resources.dll ---------------------------------------- mscorlib.resources Wersja zestawu: 2.0.0.0 Wersja Win32: 2.0.50727.7905 (win9rel.050727-7900) CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework64/v2.0.50727/mscorlib.dll ---------------------------------------- System.Windows.Forms.resources Wersja zestawu: 2.0.0.0 Wersja Win32: 2.0.50727.7905 (win9rel.050727-7900) CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms.resources/2.0.0.0_pl_b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.resources.dll ---------------------------------------- ************** Debugowanie w trybie JIT ************** Aby włączyć debugowanie w trybie JIT (just-in-time), plik .config tej aplikacji lub komputera (machine.config) musi mieć wartość jitDebugging ustawioną w sekcji system.windows.forms. Aplikacja musi być również skompilowana z włączonym debugowaniem. Na przykład: <configuration> <system.windows.forms jitDebugging="true" /> </configuration> Gdy debugowanie JIT jest włączone, wszystkie nieobsługiwane wyjątki są wysyłane do debugera JIT zarejestrowanego na komputerze i nie są obsługiwane w tym oknie dialogowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Widać problem jest z pobraniem. Dałem Downloader bo mi nie chce się uplodować na dwa serwery tego samego pliku. do updatu i gmclan.org Postaram się jak najszybciej to naprawić. @EDIT: Już poprawiłem. Teraz powinno działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Kolejna próba pobrania, znowu chciałem zobaczyć programik. Tym razem Windows 8.1 Po zakończeniu pobierania (bezproblemowo) Server Control 2.0 Przestał działać Pojawia się to przy każdym uruchomieniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Ja też mam problemy z tym. Po za tym projekt jest zamknięty. Nie ma sensu pisać programu w C# pod jave... Jak by był jakiś uprzejmy mod/admin prosze o zamknięcie tego tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi