Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Czołem, próbuję ostatnio ogarnąć surfacy, ale idzie mi to póki co miernie, dlatego gdybyście mieli na tyle dobre serce, podeślijcie mi no jakiś przykład dwuwymiarowego lustra wody (nie zależy mi na zniekształceniach, może być i takie rodem z Sword & Sworency) :psichix: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amaterasu Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Użyj funkcji set_automatic_draw(0). Rysuj wszystko na jednym surface'u*. Wklejaj kawałki surface'a do innych surface'ów, które mają być lustrem. Rysuj te surface'y z yscale=-1. Done. *jeśli nie wiesz, jak to zrobić, to prawdopodobnie nie powinieneś jeszcze korzystać z surface'ów w celu imitowania lustra. Poszukaj też przykładów na forum, było ich całkiem sporo. Przećwicz sobie wszystkie te funkcje i powinno być wporzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Na GMCommunity na pewno jest, nawet jest przykład który stworzył Mike z tego co kojarzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi