iPablo Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Około 2 godziny temu wpadłem na pomysł, żeby zrobić taką grę podobną to tych ze starych nokii. W 30 minut udało mi się to zrobić. Jest tryb jednego gracza, dwóch graczy, wszystko ładnie zrobione. Nie spodziewajcie się nie wiadomo czego. Zrobiłem to z nudów. Zapraszam do testowania. Oceny i błędy mile widziane. Gra: http://www.gmclan.org/up8524_4_SpaceCraft.html Screenshot 1: http://www.gmclan.org/up8524_6_screenshot102dbb92.html Screenshot 2: http://www.gmclan.org/up8524_6_screenshot10199426.html Screenshot 3: http://www.gmclan.org/up8524_6_screenshot1001c48c.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 IMO statki wroga, kamienie i wgl wszystko co się rusza jest takie mało płynne. Zmniejsz szybkość ruchu obiektów i zwiększ room speed. @EDIT I jeszcze losowe levele. Ty będziesz miał mniej roboty i efekt lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iPablo Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 IMO statki wroga, kamienie i wgl wszystko co się rusza jest takie mało płynne. Zmniejsz szybkość ruchu obiektów i zwiększ room speed. Biorę się do roboty ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Zmień, żeby zamiast klikania można przytrzymać. Będzie łatwiej i mniejszy ból palca :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iPablo Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Zmień, żeby zamiast klikania można przytrzymać. Będzie łatwiej i mniejszy ból palca :D . Zrobiłem aktualizacje szybko. Dodałem jak kolega wyżej napisał większą prędkość obiektów i jak ty napisałeś strzał przy przytrzymaniu ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 1 Marca 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 to moze spedz nad tym kilka minut wiecej i pomysl co dodac a nie "robic aktualizacje szybko ;D" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XBlacKX Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Fajnie wygląda po screenach, kiedyś się skuszę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Pamiętam jak grałem w to na starej nokii, najlepsza gra jaka była :D EDIT: Mało tych statków( tylko jeden... ) i po jakimś czasie już się nie pojawiają( przeszedłem grę? xD ). PS: oryginał to Space Impact :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iPablo Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Pamiętam jak grałem w to na starej nokii, najlepsza gra jaka była :D EDIT: Mało tych statków( tylko jeden... ) i po jakimś czasie już się nie pojawiają( przeszedłem grę? xD ). PS: oryginał to Space Impact :) Specjalnie dałem inną nazwę bo pozmieniałem grafikę i w ogóle (jest inna niż w nokii) więc traktuję to jakby jak moją grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 2 Marca 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 ja bym sie wstydził pod czymś takim podpisać lecisz ciągle w prawo, z drugiej strony w lini prostej ciągle wylatują te same statki (już się nawet nie czepiam że w z góry ustalonych miejscach, bo w Space Invadersach tez tak bylo, tylko ze tam to mialo jakis sens i dalo sie zbic wszystkie, nie tak jak u ciebie), 0 bossów, gdy już ci się skończyły pomysły gdzie by ich tu naładować zostawiłeś pustego rooma (pardon, z górami na dole), nie mam pojecia co trzeba zrobic zeby sie wpisac do hiscore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iPablo Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 ja bym sie wstydził pod czymś takim podpisać lecisz ciągle w prawo, z drugiej strony w lini prostej ciągle wylatują te same statki (już się nawet nie czepiam że w z góry ustalonych miejscach, bo w Space Invadersach tez tak bylo, tylko ze tam to mialo jakis sens i dalo sie zbic wszystkie, nie tak jak u ciebie), 0 bossów, gdy już ci się skończyły pomysły gdzie by ich tu naładować zostawiłeś pustego rooma (pardon, z górami na dole), nie mam pojecia co trzeba zrobic zeby sie wpisac do hiscore Jest update, nie płacz. Masz randomowo pojawiające się potwory, nieskończony pokój a highscore w usunę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 2 Marca 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 nie mam zamiaru pobierac, jak cos jest w gotowych grach i programach to znaczy ze jest gotowa gra i programem a nie takie cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iPablo Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 nie mam zamiaru pobierac, jak cos jest w gotowych grach i programach to znaczy ze jest gotowa gra i programem a nie takie cos Słuchaj piękna (https://forum.gmclan.org/uploads/profile/photo-7618.jpg) chciałbym się dowiedzieć jaką ty grę byś zrobił w niecałą godzinę. Przebijesz mnie to pogadamy. Dowidzenia dobranoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 2 Marca 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Sedno w tym, że w "niecałą godzinę" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 2 Marca 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 chciałbym, to bym zrobił z resztą co to za syfne narzucanie "w niecałą godzinę"? gra to gra, mam głęboko w dupie czy była robiona w godzinę czy dwa lata, jak gra jest fajna to fajnie, jak nie to nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi