blackmaul Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 Zrozumialem i przepraszam. Juz wyciagam worek pokutny i ide zerwac twardy groch... P.S juz zmienilem tamtego posta zeby nie bylo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max1996 Opublikowano 6 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 troche zeszlismy z tematu no nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 No, ale dali ci odpowiedź. Prawdopodobnie strona otwiera ci się kilka razy bo kod otwarcia strony masz w evencie Keyboard -> Enter zamiast Keyboard Press -> Enter. EDIT: @Blackmaul: Idź i nie grzesz więcej. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 A nie lepiej released? W koncu jak ktos przytrzyma enter to bedzie kaszanka a tak jak pusci to tylko raz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max1996 Opublikowano 6 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 wszystko ok ale co z kodem???? może jakiś inny pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 Jak to co z kodem?! Kod przecież nie działa sam z siebie. Trzeba dać go do jakiegoś obiektu i przypisać do eventu. W jakim evencie masz ten kod? I mógłbyś pokazać też jak ten kod wygląda. Wtedy wszystkim byłoby łatwiej i w końcu zamknęlibyśmy ten dziwny temat... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 Dawidsu, lubisz Boba Dylana :D?! normalni, kocham Was! tylko czemu Was tak malo :D anyway kod by sie przydal, bo teraz wystawiamy diagnoze jak slepy lekarz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max1996 Opublikowano 7 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 kod podałem na początku a ja nie robie menu z obiektami tylko skrypt to chyba co innego no nie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 Człowieku, który raz powtarzamy? Pytaliśmy się w jakim evencie jakiegoś tam obiektu masz umieszczone wykonywanie tego skryptu? @Little Fish - tak lubię. :) To jeden z największych. A co? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max1996 Opublikowano 8 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2006 wstawiłem to do obj_menu w creacie wstawiłem execute script, potem wstawiłem step i draw i w nich też execute script Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 8 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2006 Step i Draw służą do wykonywania akcji, które są im przypisywane, co każdy step (czyli GMowa jednostka czasu, stepów wypada na sekundę tyle, ile wynosi room_speed). Musisz przed wykonaniem komendy execute_script() dać kod if key_check_pressed(vk_enter) a potem wstawić kod. Pamiętaj, że jeśli chcesz przypisać pod klawisz Enter kilka akcji musisz... hmm... wziąć je w klamerkę, że tak powiem. :) Czyli zacząć "{", a zakończyć "}". Powyższy sposób możesz zastąpić dając execute_script() do eventu Keyboard Enter Pressed. Na jedno wyjdzie. Aha! I całe tworzenie listy, czyli ds_list_create() i _add(), zostaw tylko w Create. Gdzie indziej wywal, bo będzie tworzyła się w nieskończoność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max1996 Opublikowano 10 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 niestety ale nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 Poprawię Dawidsa: if keyboard_check_pressed(vk_enter) Działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Ten kod leci tak: execute_shell('http://www.twojastrona.pl/','') A jeżeli chcesz pytanie typu: Czy chcesz otworzyć stronę autora daj: //////////////////////////////////////// var n; n=show_message_ext("Otworzyć stronę autora?","Tak","Nie",""); if n=1 { execute_shell('http://www.twojastrona.pl/',''); } /////////////////////////////////// Tylko nie zapomnij dać akcji przy które ma sie to stać np: kliknięcie i wstawiasz kod... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max1996 Opublikowano 11 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 ignoruje mi komende check press enter którą mi podaliście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Daj że ten twój projekt to zobaczy się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max1996 Opublikowano 11 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 wszystko działa dzieki dzieki dzieki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi