Trzynasty Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 mam path, i chciałem zrobić że jak idzie gracz to trwa animacja. i chce to zrobić - początek patha image_speed=0.10; a jak koniec to image_speed=0.; - tylko jak poznać kiedy kończy path? if(path_end()) ale nie działa, czy to zła funkcja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Sorki, źle przeczytałem. Masz tutaj kod: GML if path_speed>0 {image_speed=0.10} if path_speed<=0 {image_speed=0} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 W budowie.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Sorki, źle zrozumiałem wcześniej, więc poprawiłem. Teraz masz dobry kod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 GML if(path_speed>0) { image_speed=0.3; }else{ image_speed=0; }; i twój też testowałem - startuje - nie zatrzymuje się :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Wyślij mi plik na pw to Ci to zrobię, bo nie bardzo Cię rozumiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Sprawdzaj zmienną path_position path_position = 0 to początek patha path_position = 1 to jego koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 dobra, dam sobie spokój z RTSami na razie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 @Up +1 Jeśli chcesz zrobić 1 grę to wybierz jedną z tych trzech kategorii: - top down shooter - platofrmówka - tower defence Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 @Up +1 Jeśli chcesz zrobić 1 grę to wybierz jedną z tych trzech kategorii: - top down shooter - platofrmówka - tower defence W zasadzie to żadnej gry nie skończyłem, ale to z lenistwa :P Siedzę już trochę w GM i aż takim noobem jak pewnie myślisz nie jestem(gridów w ogóle nie ogarniam :P), ale na RTS jestem za cienki. Dzięki za radę, ale jakoś nie mam weny na żadną banalną grę:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Ja wcale nie sądzę, iż jesteś noobem. Po prostu skoro nie skończyłeś żadnej gry(nie widziałem żadnej na gmclanie) to doradziłem Ci jaką zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 @Up: Nie denerwuj się, a gry to jak mówiłem - nigdy nie lubię wykończeń, i sprawa tego, że na GM jestem od wczoraj. @Topic: A znacie może jakiś silnik RTS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piedro Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Szczerze, nie radze ci używać silników i spróbować zrobić własny. Więcej się nauczysz i będziesz wiedział co gdzie jest. A nie, jak weźmiesz jakiś super silnik z masą skryptów to ogóle nic nie chwycisz. Mówię ci z własnego doświadczenia, spróbuj sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi