I am Żyd and Lewak Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Na przykład jeśli się wpisze w adresie, adres folderu... plus nazwę Zip'u będzie można eksplorować zip bez otwierania WinRaR. Co jest fajne, to to jak się otworzy folder w Zip'ie to pełny adres będzie nazwą folderu. Teraz jest pytanie: "Jak utworzyć skrót do wewnętrznego folderu aby otwierał go jak każdy inny normalny folder?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Rozumiem że udało Ci się zrobić taki dostęp do ścieżki rar, zip jak opisałeś w pierwszych zdaniach? Z tego co się orientuję to nie da się żeby w zwykłym explorer można by oglądać rar, zip. Chociaż Windows od xp po 7 (i pewnie i 8) ma swój własny interfejs który otwiera zawartość rar i zip. No ale może się i da. Co do skrótu to rozumiem to tak - skoro udało Ci się dojść zwyczajnie z poziomu paska adresów w explorer do paczki i ich folderów to w adresie skrótu po prostu wpisz adres którym dochodzisz do tego spakowanego folderu w explorer. Tak to rozumiem przynajmniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Właściwie to już znalazłem odpowiedź, a nawet umieściłem ją w "Mój komputer", tylko teraz takie pytanie... dlaczego mi to się otwiera w innym oknie? I nie mówcie że coś jest źle, nie próbując tego! =_= I tak (explorer /root,"D:\Dokumenty\ART\h0v894fv0h.zip\Examples") ma taki sam efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 To co Ty chciałeś w końcu zrobić? Umieścić folderek w Mój Komputer czy dostać się za pomocą skrótu do skompresowanego katalogu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Przecież napisał w pierwszym poście, że chciał skrót do zipa, ale nie do niego samego, tylko do jednego z folderów w tym zipie zawartych :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 No ale w drugim zrobił sobie tylko "Add Custom Folder to My Computer or the Desktop". Albo już nie jestem pewien XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 W skrócie poprzez kliknięcie dwa razy na ikonę(czyli po prostu wejście), nie wchodzę tam tylko otwiera mi się nowe okno... a ja chcę abym wchodził do mojego folderu w tym oknie w którym kliknęłem, aby się to otworzyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Spróbuj w ciągu "Domyśla" wpisać w nazwie wartości "none". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Spróbuj w ciągu "Domyśla" wpisać w nazwie wartości "none". W którym kluczu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 W tym ze zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 I nie mówcie że coś jest źle, nie próbując tego! =_= W tym ze zdjęcia. Próbowałeś i działa? :o... bo mi nie..... -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Gdy problem dotyczy wszystkich okien w Windowsie to działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Mógłbyś napisać skrypt zamykający okienko którego używasz. Wtedy nie będzie efektu zamiany okienek no może oprócz przeskoku delikatnego pozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Przeszukaj może gpedit.msc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi