ediepl Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Mam sobie taki kawałek kodu class Parent { private: ALLEGRO_BITMAP* bitmap; public: int x, y, w, h; bool Create(int c1, int c2, int c3, int _x, int _y); void draw(); void free(); }; i przy kompilacji wywala mi błąd który moim zdaniem nie powinien wystąpić: Parent.h(8): error C2143: syntax error : missing ';' before '*' Parent.h(8): error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int Parent.h(8): error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int W czym jest błąd? EDIT: Problem rozwiązany, temat można usunąć, albo zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Skoro rozwiązany to podaj rozwiązanie dla przyszłych userów. (sam jestem ciekaw) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Jeśli błąd C2143 jest razem z C4430 znaczy że nie zaincludowało się jakiegoś nagłówka, o dziwo Visual tego nie wykrył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Jeśli błąd C2143 jest razem z C4430 znaczy że nie zaincludowało się jakiegoś nagłówka, o dziwo Visual tego nie wykrył. Visual nie ma pojęcia, co znajduje się w nie-zaincludowanym nagłówku. Wiec pluje błędem, że nie ma definicji takiego typu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Tylko że tu chodziło o plik z biblioteki allegro. A chodziło mi o wykrywanie w czasie rzeczywistym, normalnie takie żeczy podkreślał, a kod błędu był zrozumiały, bo niewiem od kiedy tamten błąd dotyczy nieznanej klasy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi