Hobik Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Kiedyś chyba się natknołem na jakiś program do robienia geir na psx'a ale co to było a więc prosze o nazwy najlepiej z linkami do Programów które umożliwiają tworzenie w prosty sposub (jak GM) gier na konsole o jakie konsole mi chodzi: Playstation One, Pegazus a właściwie to wszystkie. No może z wyjątkiem NEXTgen'ów (PS2,4 Xibox1,360,NGC) dzięki za odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Miałem gdzieś wersję pewnego silnika który umożliwia robienie gier na ps'a. Ale wątpie żeby po 8 formatach się znalazł :]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 ooo to byłby wypas prosze poszuakj albo chociarz nazwe sobie przypomnij. Nadal czekam na inne programy bo coś takiego szczerze muwiąc chciałbym zrobić gierke na pegazusa bo bym za grosze mugł sobie konsolkem kupic i grać ;) ale na PS też mam konsolke a i od czego są emulatory a więc jestem otwarty na wszelkie mproste sposoby robienia gier na konsole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Net yaroze pozwalało robić gry na PSX niestety nigdy nie miałem styczności z wersją SDK więc nie moge nic więcej na ten temat powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Kiedyś chyba się natknołem na jakiś program do robienia geir na psx'a ale co to było a więc prosze o nazwy najlepiej z linkami do Programów które umożliwiają tworzenie w prosty sposub (jak GM) gier na konsole o jakie konsole mi chodzi: Playstation One, Pegazus a właściwie to wszystkie. No może z wyjątkiem NEXTgen'ów (PS2,4 Xibox1,360,NGC) Zadnego proga nie znajdziesz, choc cos słyszalem o jakims tam rpg cos na ps2 (chyba, albo psx). Niedlogo MS wyda XNA (czy jakos tak) na x360 to bedzie zabawa :) Najlepiej to lap sie c++ i open gl a nie :] EDIT: Nadal czekam na inne programy bo coś takiego szczerze muwiąc chciałbym zrobić gierke na pegazusa bo bym za grosze mugł sobie konsolkem kupic i grać hmm, tylko jak to nagrać na dyskietke z kompa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odnetniN Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 poszukaj jakiegos Devkita jest ich pelno moze nawet znajdziesz na ps2 :P pozdro poszukaj jakiegos Devkita jest ich pelno moze nawet znajdziesz na ps2 :P pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Tylko tzeba by bylo jescze za takiego devkita(konsola) zabulic pare patykow(jak nie kilkadziesiat). :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 choc cos słyszalem o jakims tam rpg cos na ps2 Widziałem kiedyś rpg maker 2 i rpg maker 3 (lub 3d), obydwa na PS2, i obydwa tylko po japońsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Pisałem ż eneichce next genbów tj. PS2, Xbox.... (logiczne chyba że nowszych tj PS3,X360 też nie...) a wy o nich psizecie PSx'a już znalazłem http://dhost.info/shcforum/~streak/index.p...develstudio2006 Teraz suzkam pegazusa bo właśnie na tą konsole chciałbym cos zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 IMO strata czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Pisałem ż eneichce next genbów tj. PS2, Xbox.... (logiczne chyba że nowszych tj PS3,X360 też nie...) a wy o nich psizecie Z tego co mi sie zdaje to ps2 i xbox to current geny :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odnetniN Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Devkity sa dostepne na sieci wystarczy poszukac ,przeciez nie musi czerpac z niego zyskow napewno znalazl by jakiegos trialowca a co rpgmaker to jest na PC nie na konsole sam to uzywalem do robienia gier :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Odwrócone Nintendo - te wersje które nie są poza japonią, są na konsole z tego co wiem :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 A ze tak sie zapytam w czym byly pisaen programy pod pegazusa? W c++? Chyba raczej nie A ze tak sie zapytam w czym byly pisaen programy pod pegazusa? W c++? Chyba raczej nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Raczej byłyby pisane w assemblerze, choć mogę się mylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 idzie, idzie, sdk jest pelno, tylko trzeba szukac :) ale odrazu Cie zniechecam, to cholernie trudna sprawa, nawet na gba nie jest tak latwo cos skombinowac =| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Na pegasusa chyba były robione w Basicu,z tego co pamiętam to większość miała wbudowany własny kompilator Basica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 To że wszelkie te stare kompy i konsole miały Basica to nie znaczy, że musiałobyć w nim robione :) . Basic to był wtedy język programowania dla entuzjastów coś jak teraz jest BASH w systemach Unix-owych. Na 99% gry pod konsole były robione w Assembler. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 na 100% w assemblerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Idzie stworzyć gre na konsole? Ale kto idzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 To że wszelkie te stare kompy i konsole miały Basica to nie znaczy, że musiałobyć w nim robione :) . Basic to był wtedy język programowania dla entuzjastów coś jak teraz jest BASH w systemach Unix-owych. Na 99% gry pod konsole były robione w Assembler. Bash to jest język skryptów wsadowych powłoki bash, a Basic językiem wsadowym bynajmniej nie był. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 moglbyc :) o ile pamietam, zrobiono konsole pod lina, obslugujacego basica :-) anyway 360 (i nie xibox tylko x-box) zwany przez microsoft jest pierwszym nextgenem xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 a Basic językiem wsadowym bynajmniej nie był. :PW sumie BASIC był językiem wsadowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi