Arekadiusz Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Witam! Otóż muszę zainstalować w mieszkaniu jedną kamerkę która będzie nagrywała obraz w czasie mojej nieobecności np. na kartę, który po powrocie mógłbym obejrzeć. Ktoś może polecić mi jakieś w miarę tanie urządzenie? Nie chodzi mi o żadną super jakość obrazu ani też nie potrzebuję podglądu przez internet tylko szukam jakiejś prostej kamery. Z góry dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Kinda creepy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Na siłę to i kamerka internetowa by wystarczyła, ew każda cyfrowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Na siłę to i kamerka internetowa by wystarczyła, ew każda cyfrowa Kamerka internetowa? Mam ale jak mam ją przerobić na urządzenie nagrywające? Nie mam przez cały czas włączonego komputera aby mogła tam zapisywać nagrania i brać zasilanie. Kamere cyfrową też mam ale to jednak nie to samo co ta stworzona do monitoringu. A nie ma takich kamerek w stylu tych rejestratorów samochodowych? O coś w tym stylu mi chodzi ale nie do auta tylko do domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 ale musisz to gdzieś zapisać, a jak mniemam materiał video o długości ja wiem, 200 godzin będzie ważył trochę dużo.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 6 Września 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Takie, dajmy na to, 360x240 w 8 bitach nie powinno zajac zbyt duzo, i chyba bedzie wylaczal kamere gdy sam bedzie w domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Dlatego w sklepach są kamery ze słabą jakością bo więcej materiału się zmieści na nośniku danych. Najlepiej jakaś czarnob-iała kamera bez nagrywania dżwięku ze słabą jakością. Niech nagrywa na nośnik danych 500 GB np. jak ciebie nie będzie a będziesz w szkole albo pracy. Po powrocie obejrzysz i skasujesz albo wypalisz na płytce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 7 Września 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Nagrany obraz wcale nie musi wazyc duzo. Wystarczy zeby byla mozliwosc nagrywania warunkowego z czujnikiem ruchu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 7 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 No dobra o takie coś właśnie mi chodzi ale jakie urządzenie wybrać? Szukałem w Google ale jakoś nic nie znalazłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Albo kup kamerkę samochodową. Nagrywa na kartę SD, jest mała i ma wyświetlacz do podglądu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 7 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Albo kup kamerkę samochodową. Nagrywa na kartę SD, jest mała i ma wyświetlacz do podglądu ;) Jest to jakieś wyjście ale sama nazwa mówi że jest to kamera do samochodu więc wolałbym raczej nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Do samochodu bo w standardzie ma przyssawke do szyby ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 A może po prostu załóż hasło na biosie/windows lub wyłącz zasilacz wyłącznikiem który powinien się znajdować z tyłu kompa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 7 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 A może po prostu załóż hasło na biosie/windows lub wyłącz zasilacz wyłącznikiem który powinien się znajdować z tyłu kompa. Ale co to ma wspólnego z kamerą i nagrywaniem pokoju? A hasło na biosie mam a wyłącznika nie mam bo mam laptopa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Myślałem, że chodzi Ci po prostu o zabezpieczenie komputera xD Tak jak napisał adam014, popróbuj z kamerą samochodową. Nie patrz na nazwę, że to jest dla samochodów... Ważne, żeby się dobrze sprawowała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 obraz bez dzwieku w 640x480 ze srednia kompresja i ograniczeniem do 16 bit kolorow w 10 fps zdecydowanie starczy do nagrywania. Just saying. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Na pewno trza ci tej kamery nie wystarczył by ci dobry zamek w dziwach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi