Skocz do zawartości

Warcraft III mapa

I am Lord

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że parę osób ma tutaj wc3 więc postanowiłem że wrzucę tu info o mapce, którą tworzę.

Screeny

https://gmclan.org/up539_5_wc3ss1.html

https://gmclan.org/up539_5_wc3ss2.html

O co w niej chodzi

Są na razie 4 mapy do wyboru, czerwony gracz zawsze wybiera. Potem każdy z graczy wybiera czy chce być Slave czy Reaper.

Reaperem może być na początku tylko 1 osoba jeżeli zgłosiło się więcej to następuje pomiędzy nimi losowanie. Jeżeli wszyscy zgłosili się jako slave to wybierany jest jeden z nich jako reaper.

Rozpoczyna się gra.

Zadaniem Slavów jest znaleźć jakieś dobre miejsce do rozbudowy. Stawiamy Tombstone, który daje cosekundowy income golda. Teraz trzeba znaleźć jakieś wąskie przejście i zagrodzić je barykadą, tak by reaper się do bazy nie dostał. Upgrejdujemy wszystkie struktury jakimi dysponujemy.

Drewno zbierają wispy ( trzeba postawić Wisp Generator ), Gold mine wisp potrafi stawiać kopalnie które generują income golda.

Zadaniem Reapera jest poprostu wbić się do bazy rywali i pozamiatać tam. Na początku nie będzie mógł się przebić do żadnej z nich, jest zbyt słaby.

Reaper dostaje golda o równowartości uszkodzeń zadanych jednostkom i budynkom wrogów oraz z domku, który może ulepszyć.

Statystyki Reapera podnosimy kupując itemy w 5 shopach:

12 broni + 1 który pochodzi z połączenia Hell sworda i recepty.

12 przedmiotów zwiększających HP

12 przedmiotów zwiększających regenerację HP

12 przedmiotów zwiększających pancerz

12 innych: buty szybkości, rękawice przyspieszające atak, miny, recepta, scroll wzmacniający HP i atak, wymiana złota na drewno.

Jeśli któryś ze Slavów padnie to może wybrać komu chce pomagać, jeśli wybierze Slavów to stanie się złodziejem jeśli Reapera to słabszą jego wersją, która zgarnia mniej golda za uszkodzenia.

Zadaniem Thiefa jest prześlizgnąć się do bazy reapera i zajumać mu tyle golda ile się da, potem go dostarczyć któremuś graczowi. Thief robi się niewidzialny gdy jest noc i stoi w bezruchu. Slavy mogą castować noc na życzenie złodziejaszka.

Mapa jest silnie wzorowana na w miarę popularnej mapce Troll & Elves.

Kolejne wersje mapy będą się pojawiać na www.epicwar.com

Download: http://www.epicwar.com/maps/212326/

Czyli nie Troll vs Elves tylko Trolls vs Elves :P . Nie powiem, sam kiedyś nad czymś takim myślałem. Jak kiedyś będę miał tyle wolnego czasu, by móc go marnować, to z chęcią potestuję. Byle by nie imba.

Btw., jeszcze nikt nigdy mnie nie rozwalił jako trolla/elfa :D . Stąd pewien niedosyt.

Dobrze napisałem Troll vs Elves, nie ma więcej trolli niż jeden. Nadal pracuję nad balansem i dorobi się jeszcze 3 mapki bo ludzie chcieli. Mówili że za małe są. Ale gra się fajnie, zwykle testuję balans na 6 osób. Reaperem jest u mnie znacznie trudniej ale jak się znajdzie jakiegoś leszcza to się wyfarmi na nim tak czy siak i pozamiatane.

Jest trochę różnic w moim clonie.