Caporegime Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 witam witam, takie do was mam dwa pytania. 1. jak w platformówce sprawdzić, czy obj_bazooka idzie po lewej czy po prawej stronie obj_pomocnik (jest on botem i musi w zależności od tego gdzie jest pan z bazooką mieć sprite'a spr_pomocnik_lewo albo spr_pomocnik_prawo) 2. jak zrobić skok w platformówce? nie zrobiłem grawitacji, bo wszystko jest na jednym poziomie (tj. nie ma skakania po platformach itd) ale jednak czasem bohater musi przeskoczyć jakąś skrzynkę, coś w tym stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 1. GML if( obj_bazooka.x > obj_pomocnik.x ) { //prawo }else{ //lewo } 1. Jest w faq. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 5 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 uff, dzięki, w końcu pomocnik nie musi biegać tyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał GM Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Przykłady co do skakania: >KLIK< I moim zd. lepszy: >>>KLIK<<< :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi