Dark_Brother_PL Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 W moim projekcie potrzebny jest system skakania z znany z wielu gier na pegazusa i nie tylko. Chodzi mi o wysokość skoku zależną od czasu przytrzymania przycisku. Widziałem już podobny temat lecz w nim chodziło o przytrzymanie przycisku przed skokiem, a mi chodzi o podczas skoku :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Create: moc = 0; Space press event: if moc < maxmoc moc += jakas_wartosc; A reszta to kod skakania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Brother_PL Opublikowano 2 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Trzeba jeszcze zdefiniowac mocmax :) A więc gdy zrobiłem wszystko co kazałeś + w release space dodałem moc=0 :) heros w po puszczeniu spacji leci w góre i jakoś tak dziwnie skacze :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Raczej nie dokładnie o to mi chodziło, myślałem że tobie chodzi o "ładowanie", a za maxmoc miałeś po prostu podstawić jakąś wartość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Brother_PL Opublikowano 2 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Właśnie nie chodzi mi o ładowanie bo takie cos umiem włączyć. Najlepiej spróbuj pograć trochę w megamana albo mario i zobaczysz o co mi chodzi- naciśniesz klawisz i szybko puścisz- skacze nisko, naciśniesz klawisz dłużej -skacze wyżej lecz nie bez końca. NIE CHODZI MI O ŁADOWANIE!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 moc = min(max_moc,moc_aktualna+1); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Brother_PL Opublikowano 2 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 można jaśniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 ten kod co podał edie to w ogóle jakiś dziwny jest jeśli chodzi o konkretnie megamena to można tak GML (create) skoczylem = 0; GML (wcisniecie klawisza skoku) skoczylem = 1; vspeed = -23592; GML (puszczenie klawisza skoku) if ( skoczylem ) vspeed = 0; GML (step) if ( vspeed >= 0 ) skoczylem = 0; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Brother_PL Opublikowano 2 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Dzięki!!! Na pierwszy rzut oka działa jak świetnie ale jeszcze sprawdzę :) EDIT: Tak!!! O to mi chodziło!!! Jesteś wielki!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi