Roki Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Mam stary komputer, bez monitora. Mogę go podpiąć do monitora w kuchni. Czy jest możliwość ustawienia jakiegoś programu w kuchni tak, żeby odpalał się z autostartu a ja na lapku po LANie sterował sobie tym PC? Teamviewer, jedyny jaki znam odpada, no bo on wymaga odczytania cyfr które trzeba przepisać ;l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 - Pulpit współdzielony (RDP) - VNC chyba sobie poradzi Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 DameWare Mini Remote Control pozwala na przejęcie stacji bez konieczności potwierdzenia na kompie do którego się łączymy. Programu używaliśmy w pracy(helpdesk) do czasu kiedy zmienił się prezes i nakazał używania SCCM. Prawdopodobnie jest płatny, może jest gdzieś demo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 TeamViewer może przypisać twoje komputery do listy która nie potrzebuje potwierdzenia,wystarczy hasło. Ma nawet możliwość kontroli smartphonem z Androidem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 18 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Ale hasła nie zobaczę, bo nie będe miał monitora. Pobrałem RealVNC, zobaczę jutro jak działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Eh... ok, konfigurację i ustawienie hasła na koncie robi się raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Z tym TeamViewerem to nie wiedziałem. Tak czy siak, mam problem z konfiguracją internetu :/ Na tym Windowsie 98 to jest masakra. Ustawiam brame domyślną na 192.168.0.1 ( adres routera ), daje żeby brał IP automatycznie, ustawiam DNS na 192.168.0.1 ( router ), a i tak nie działa :/ Co jeszcze trzeba zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Jeśli Router automatycznie przydziela IP, to powinno wszystko być ustawione na DHCP (bez konfiguracji) Jeśli tego nie robi, to wpisujesz wszystkie podstawowe konfiguracje z Routera DNS nie powinien być 192.168.0.1 (jeśli tam ma być internet), tylko taki jaki Provider dał Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi