Kamilek Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Wiem ze gdzies to juz bylo ale nie moglem znalezc :( wiec jak zrobic licznik np. naboji ?? zrobilem room_caption= "Noboje" ale ja zrobic liczik do tego?? wiez ze to napewno proste ale prosze o pomoc!!! :) Po drugi zachecam do obejrzenia mojej gry: co o niej sadzicie ma jescze pare powaznych bledow ale postaram sie w najblizszym czasie je poprawic. tu macie link https://gmclan.org/up1236_3_Samochod_demo.html jak wam sie podoba jest to moja pierwsza gra zrobiona na kodzie :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 w event Step: room_caption='Naboje '+string(var_naboje) gdzie var_naboje to ilość naboi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 nie dziala :( jak wpisac w code ze varible to naboje ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 gdzie var_naboje to ilość naboi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 thanx micanser :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Prosze o opinie do mojej gry!!!!!!!!! co o niej sadzicie, ma jescze pare powaznych bledow, ale postaram sie w najblizszym czasie je poprawic. https://gmclan.org/up1236_3_Samochod_demo.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zacznijmy od tego że to gry nie przypomina co najwyżej przykład, silnik ale i tak kiepski. Wybiera się czy chcę jechać slalom jak biorę nie to i tak jadę slalom :(, brak kolizji z "przeszkodami" jak się w nie wjedzie to licznik zapierdziela na minus i to za szybko! Wogóle to jest jakieś niedorobione, brak menu, backgrounda błędy mógłbym jeszcze wymieniać z pół godziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 A do rego trzeba było użyc viewu, bo tak litery sa spłaszczone i nieczytelen i samochodzik się rozszerza i zwęża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 wiem wiem jest tu pelno bledow do backgrounda sa nie zgodze bo i tak jest to asfalt :) :] ale chodzi mi takze o sam pomysl wykonia gry :D jak pisalem jest bardzo male demo :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 prosze macie tu uptade :) https://gmclan.org/up1236_3_Samochod_demo.html Dodalem pare nowzch ryecyz np. menu :) jest jescze problem z punktacja ale zrobie to w swoim czasie :] 2 level robilem na poczekaniu wiec nie patrzcie na niego :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 mam jescze jedno pytanko bo nie moge suie z tym polapac!!! Jak zrobic ze jak nacisne LPM na czyms tam to doda mi sie ten string?? zrobilem ze dodaje sie ale tylko raz a potem nic czyli chodzi mi ja zrobic do string taki jabkby realtive?? prosze o pomoc z dokladnym kodem :D aha i jescze jedno jak moge zrobic to samo co z room_caption tylko ze na planszy czyli z wspolzednymi prosze o pomoc :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 18 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 hej :bye1: mogli byscie odpowiedziec na te pytania?? jak dodawac string i jak zrobic zeby nie wyswietlal stringa na caption tylko na planszy chyba draw text nie?? :D ale prosze o koda :D z gory dziekuje :D wiez ze to moze byc banalne ale prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 A wiesz do czego słuzy przycisk "Edit"? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Jak dla mnie ta twoja gra nie wygląda najlepiej. Jest coś dziwnego w treningu kamera spłaszcza ekran przynajmniej w mojej rozdzielczości 1024x768. Pozatym ten samochód osiąga małą prędkość maksymalną. Popraw te błędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 18 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 wiem (i zobacz na date posta nikt sie nie zglaszal wiec chcialem nowy post) i dzekuje ci za tak wyczerpujaca wypoweidz :lol: a tak pozatym juz to zrobilem :D bo global bylo trzeba dodac :D tak?? i potem w kodzie event draw draw_text(16,16,'Naboje: '+string(global.naboje)); :D co do HuderLord to: dodam vivew i tak wogole to jestl engine :D buhahaha ale dzieki za zainteresowanie :thumbsup: teraz i tam robie inna gre w tamtej musze dodac wiecjej plansz i poprawic bledy z punktacja :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 O dzieki tez bym sie pewnie na tm zatrzymal przyda mi sie ten kod. Ciekawe jest to ze napisales lacznie w tym temacie 6 postow pod soba, z czego 4 pod rzad :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 wiem (i zobacz na date posta nikt sie nie zglaszal wiec chcialem nowy post) i dzekuje ci za tak wyczerpujaca wypoweidz :lol: Tylko po co cztery posty jak wystarczą dwa? :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 18 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 heh no fakt :] ale lepiej bo mozna sie polapac o co chodzi a nie wszystko na raz :lol: :P koniec offtop :D a jak ktos jescze ma co do powiedzenia to porsze bardzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi