Michał GM Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Mam znowu takie jedno małe pytanie, a mianowicie jak ustalić punkty, tak jak w spricie się zaznacza np. środek potworka, tylko chodzi mi o kilka punktów, które by przestawiały się też w zmiennej direction w takiej pozycji jak np. 'drony w grze Dark Orbit za statkiem'? Próbowałem x i y tych punktów, ale nie wychodzi :( Proszę o pomoc... I mam nadzieję, że to pytanie nie będzie spamem ;) Za każdą pomoc dzięki wielkie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 GML xPunktu = x + lengthdir_x( odleglosc od srodka, direction + Tutaj wstawiasz dowolny kąt, potestuj sobie ); yPunktu = y + lengthdir_y( odleglosc od srodka, direction + Tutaj wstawiasz dowolny kąt, potestuj sobie ); odległości i kąty muszą być równe np: GML xPunktu = x + lengthdir_x( 128, direction ); yPunktu = y + lengthdir_y( 128, direction ); GML xPunktu2 = x + lengthdir_x( 128, direction + 90 ); yPunktu2 = y + lengthdir_y( 128, direction + 90 ); GML xPunktu3 = x + lengthdir_x( 64, direction - 270 ); yPunktu3 = y + lengthdir_y( 64, direction - 270 ); itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał GM Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Dzięki za pomoc, naprawdę się przyda :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi