ediepl Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Witam, jak optymalnie wyświetlać ok 450 spritów(Tyle jest średnio w viewi'e), na razie najoptymalniej wyszło mi używanie obiektów, jakieś lepsze pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Narysować na surfaces i wyświetlić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Też wypadło gorzej w stosunku do obiektów...No chyba że coś źle zrobiłem xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Te statyczne rysuj na surface jednorazowo ( podczas wczytywania mapki ) A jak mapa jest duża to tego surfaca przekształć na background i wklej jako duże tilesy. 256x256 przykładowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Dobry pomysł :thumbsup: , zaraz sprawdzę. EDIT: Pomysł okazał się dobry, mam full fps cały czas, dzięki Lordzie Huderze ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi