karolo320 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Siema, poszukuje edytora tekstu bbcode na strone, takiego ala tutejsza szybka odpowiedz. Szukam juz pol godziny i te co znalazlem wstawiaja znaczniki html i maja od groma funkji, a ja potrzebuje bold, italic, underline, powiekszenie tekstu, wstawienie obrazka i tyle. z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 używaj preg match na stringach w php i zamieniaj je na kod html. ja tak zrobiłem w postach na stronie xenona i mam kilka bbcode'ów, kodu mało, ale zawsze to narzut czasu processingu strony, więc poleca się trzymać wersję źródłową (do edycji treści) i przetworzoną (wynik zmiany bbcode na html do wyświetlania) w bazie. poszukaj tego w google pod hasłem: "bbcode preg match php". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 snipplr.com/view/8406/ Reszta to już zwykłe odnośniki z obrazkiem, kod dodajesz w onclick elementu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 https://bitbucket.org/gnysek/titag/src - w katalogu media jest skrypt do edytora cleditor z bbcode, który trochę poprawiałem - w pozostałych katalogach znajdziesz gdzieś jego użycie - to mój projekt na studia który dawno temu robiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi