TeoTN Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Jak rysować i zapisać do pliku rysunek znajdujący się poza roomem? Tzn. mam najpierw skrypt, który coś mi rysuje w obszarze x: 0-54, y:100-154 (różne kwadraty rysowane przez draw_rectangle) i zapisuję do pliku w alarm[1] przez: GML sprite_add_from_screen(sprite0,0,100,54,54,false,false); sprite_save(sprite0,ind,"test.png"); Teraz chciałbym pomniejszyć rozmiary rooma (a właściwie to okna) do 100x100 tak, żeby rzecz dalej działała (czego oczywiście obecnie nie robi) Jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Lepiej będzie jak narysujesz sobie te twoje kwadraty na surface i go zapiszesz do png. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 ummm... A jak narysować kwadrat na surface mającym jakieśtam id? Bo coś nie mogę znaleźć funkcji analogicznej do draw_rectangle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 surface_set_target(surface) draw_rectangle(0,0,54,54,0) surface_reset_target() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi