Mokrad Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Witam! Czy ktos wie jak oni robia grafike w np. takich grach?: http://sandbox.yoyogames.com/games/140869-core-by-ideaz http://sandbox.yoyogames.com/games/138294-...orld-in-33-days Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Skąd mam to wiedzieć. Może to inkscape albo grafika wektorowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Jeśli chodzi o program to pewnie CorelDraw,Inkscape (lub inny do grafiki wektorowej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Jeśli chodzi o program to pewnie CorelDraw,Inkscape (lub inny do grafiki wektorowej). Zgadzam się do drugiego linka, w pierwszym jest Gimp, choć możnaby to zrobić w paintcie i dodać anty alias w GMakerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 14 Marca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Proste jednokolorowe kształty, nie ma tu żadnej tajemnicy, potrzeba tylko wyczucia i umiejętności, a tego z tutoriala nie wyczytasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Proste jednokolorowe kształty, nie ma tu żadnej tajemnicy, potrzeba tylko wyczucia i umiejętności, a tego z tutoriala nie wyczytasz. Z tutoriala można się wiele dowiedzieć o antyaliasie w pixelartach, to dużo ^^ Wiem po sobie. :) A Inkscape wcale nie jest taki prosty na początku do opanowania, zwłaszcza jak się ma przyzwyczajenia z PSa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 14 Marca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 To nie jest pixelart >.> Druga sprawa, że opanowanie narzędza, a robienie ładnej grafiki to dwie różne rzeczy, wiem po sobie, bo Photoshopa np. mam opanowanego dość dobrze, a grafika... no cóż :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Marca 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Pierwszą mozna łatwo zrobić w fotoszopie - jak wektorówką jedziesz kształty, masz ładny aliasing. Drugą zresztą też. Edit: u nas poza photoshopem, uzywa się flasha i ilustratora i eksportuje grafikę do png. A np. do grave maker'a grafika częściowo powstaje w... blenderze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 To nie jest pixelart >.> Druga sprawa, że opanowanie narzędza, a robienie ładnej grafiki to dwie różne rzeczy, wiem po sobie, bo Photoshopa np. mam opanowanego dość dobrze, a grafika... no cóż :P W pierwszym jest chyba element pixelart jeśli się nie mylę ten diament Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Marca 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 To, ze coś nie jest wygładzone, nie znaczy, ze to pixelart. Zwłaszcza przy tak prostej figurze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Witam! Czy ktos wie jak oni robia grafike w np. takich grach?: http://sandbox.yoyogames.com/games/140869-core-by-ideaz http://sandbox.yoyogames.com/games/138294-...orld-in-33-days Długo ! :P P.S. Wiem , proszę się o bana(na) ale nie mogłem się powstrzymać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 skoro prosisz, no to ban :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi