PolskiFrancuz Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Ostatnio zaczełem pisać program dodający "pod kreskę". Napotkałem błąd, nieweim skąd on się bierze ale program niepokazuje ostatniej cyfry #include <cstdlib> #include <iostream> using namespace std; int main() { string a; string b; int dl; int dl2; int licz2[100],licz1[100],wynik[100]; //wypelnij do 0 int ilosc=99; while(ilosc>-1) { licz1[ilosc]=0; licz2[ilosc]=0; wynik[ilosc]=0; ilosc--; } cin>>a>>b; dl=a.size(); dl2=b.size(); int i; //zapis i=0; while(dl>i) { licz1[i+1]=(int)a[i]-48; i++; } //zapis2 i=0; while(dl2>i) { licz2[i+1]=(int)b[i]-48; cout<<licz1[i+1]<<" , "; i++; } //dodawanie i=0; if(dl2>dl) { dl=dl2; } i=dl; while(i>0) { wynik[i+1]=licz1[i+1]+licz2[i+1]; i--; } //odczyt i=dl; while(i>0) { cout<<wynik[i+1]; i--; } /*kosz //odczyt(test) i=0; while(dl>i) { cout<<licz1[i+1]<<endl; cout<<licz2[i+1]<<endl; cout<<licz1[i+1]+licz2[i+1]<<endl<<"licz:"<<endl; i++; } i=dl; //cout<<a[0]<<a[1]<<a[2]<<','<<dl; /* cout<<(int)licz1[1]-48; cout<<(int)licz2[1]-48; */ system("pause"); return 0; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Strzelam że gdzieś powinno być >= lub <=. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 13 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Ja widze tylko jeden bug,ale chyba to nie to :/ while(ilosc>-1) chyba że to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 13 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 znajdzcie proszę :/ na piątek musze mieć :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Zapis while i>0 nie wyświetli ci elementu o indeksie 0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 13 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 elemet 0 to miejce do dopisania jedynki z przodu (to takie bd dodawanie pod kreske),ale chyba jest pusty(powinien :D) Ja juz mam mętlik,weź zobacz czy jest pusty xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi