Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 25 Lutego 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 spróbuję to jakoś wyjaśnić: chcę, by przy przejściu między klatkami w sprajcie nastąpił efekt zanikania/przenikania (jak zwał, tak zwał), wiecie, image_alpha i tak dalej... oraz jak spowolnić ową animację? Z góry dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 animation>dissapear oraz animation>stretch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 animation>dissapear oraz animation>stretch Dzięki, ale nie o to mi chodziło z tym przenikaniem :( chcę, by przenikanie następowało POMIĘDZY klatkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 A no to ręcznie będziesz musiał się pobawić image>opacity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Wstawiasz do step: GML image_alpha = sin( 180 * image_index / sprite_get_number( sprite_index ) ); A najlepiej sam dobierz odpowiadającą Ci wartość a: GML image_alpha = sin( image_index * a ); Inne rozwiązanie, w zależności od pożądanego efektu, domyślnie a = 1: GML image_alpha = image_index / sprite_get_number( sprite_index ) * a; Pozdrawiam ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi