TeeGee Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Mała gierka, którą skleciłem ze znajomymi z DBC. W sumie (niesamowicie oryginalny) tytuł mówi wszystko. To taka ekspertmentalna arcade'ówka dla dwóch graczy. Nie ma strzelania i jedynym sposobem zabijania wrogów jest przecinanie ich elastycznym promieniem łączącym oba statki. Celem jest zebranie jak największej ilości punktów, zanim zginiemy marnie z powodu lamerstwa naszego partnera ;). Gierka zawiera kilka typów przeciwników, sympatyczną "papierową" estetykę, kombosy i wiele sposobów na zniszczenie przyjaźni. Rozgrywka jest całkiem zabawna i wymaga sporo koordynacji pomiędzy partnerami. Można też grać solo, jeśli ktoś jest oburęczny.Filmik: Stronka:http://moacube.com/games/co-op/Download:WindowsMacScreeny: Miłej zabawy :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Szkoda, że na chwilę obecną nie ma, z kim w to zagrać, bo na pewno z kimś rozrywka wyglądałaby o wiele ciekawiej, ale mniejsza z tym. W grę zagrałem, pomysł wydaję mi się oryginalny, gdyż nigdy wcześniej nie miałem okazji zagrać w coś podobnego. Pograłem chwilę sam, zdobyłem 2370 punktów i wyłączyłem, gdyż do osób oburęcznych nie należę, a granie w tę grę samemu, chyba jednak mija się z celem. Jeśli chodzi o grafikę, to podoba mi się, jest ona po prostu bardzo dobra. Na chwilę obecną postawie 4/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 przyjemne ;) ale grajac samemu daleko nie doszedlem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Samemu faktycznie ciężko, ale dzisiaj wieczorem przetestujemy razem z dziewczyną:) Coś czuje że będzie dobra zabawa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziu Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 TeeGee - dawien dawno kiedy ogłaszałeś powstawanie tej arcadówki ;) wspomniałeś coś na temat udostępnienia jej kodu dla celów edukacyjnych. To nadal jest aktualne? Zakładam, że jak coś pojawi się on na stronie MoaCube? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Tak, nadal chcę to wypuścić wraz z kodem. "Oficjalna" premiera pewnie za kilka dni. Jeszcze musimy parę pierdół poprawić, dodać logo itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 U mnie gra się nie chce uruchomić :( Mam Windows 7, jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 A co się dzieje? Coś się pisze? Gra się crashuje czy po prostu w ogóle nie włącza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 W ogóle się nie włącza. Próbowałem 3 razy, za pierwszym mi się zawiesił komputer, a to nie jest zły sprzęt - lapek Sony VAIO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 A od kiedy to sama marka świadczy o jakości sprzętu? Zresztą ten lapek to nowy jest? Sprzed pięciu lat? Dziesięciu? ;) Tak czy inaczej - jeśli gra się w ogóle nie odpala, to to brzmi jak jakiś bardziej ogólny problem. Możesz na tym kompie odpalić jakąkolwiek inną grę zrobioną w GM? No i głupie pytanie - rozpakowałeś grę przed odpalaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Lapek ma najwyżej z pół roku, gry z GM na nim chodzą, tak, rozpakowałem grę, aż tak głupi nie jestem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Hmm. Ciekawostka. A możesz spróbować ściągnąć demko Magi i je odpalić? I jeszcze powiedz mi jaką masz rozdzielczość ekranu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Szczerze nie wiem, jaka to rozdzielczość jest. Wiem, że mam 4GB RAMu i procek Intel Core 2.40GHz :P Magi się instaluje, zaraz sprawdzę. Edit: Strasznie wolno się instaluje ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Prawy przycisk myszki na pulpicie. Wybierz "Personalizuj". Tam powinny być jakieś "Właściwości ekranu" czy coś. I możesz sobie zobaczyć jaką masz rodziałkę. Możesz mi też podać dokładnie model laptopa (pewnie jest napisany na obudowie), to sam sprawdzę w sieci. EDIT: Wolno się instaluje? Jesteś pewien, że z tym kompem wszystko w porządku? Magi to jakieś 25Mb. To się powinno instalować w sekundę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Instalowało się kwadrans, po czym wywalił się error i instalator się wyłączył o.O Rozdzielczość to 1366x768. Model to... VPCEB3M1E. E: O tak on wygląda ;s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Tomek, u mnie znowu gra momentami się ścina przy większej ilości przeciwników, bądź przy zwiększaniu pola widzenia - trudno to ustalić. Sprzęt mam zdecydowanie lepszy niż Bedziom. :P EDIT Dobra. Zdecydowanie przy przeciwnikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 dzisiaj wieczorem przetestujemy razem z dziewczyną Coś czuje że będzie dobra zabawa Gra naprawdę oryginalna z pomysłem, choć jak wspomniano, gra w pojedynkę nie ma sensu i za to ogromny minus. Grafika również niczego sobie :) A bedziowi to żadna gra nie działa : P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 ja mam 192mb ramu, procesor celeron 1.7 i smiga az milo :D zarabista gierka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Instalowało się kwadrans, po czym wywalił się error i instalator się wyłączył o.O Stary, mam nieodparte wrażenie, że problemem jest jednak Twój komp ;). Tomek, u mnie znowu gra momentami się ścina przy większej ilości przeciwników, bądź przy zwiększaniu pola widzenia - trudno to ustalić. Sprzęt mam zdecydowanie lepszy niż Bedziom. EDIT Dobra. Zdecydowanie przy przeciwnikach. Dzięki. Nie chcę przy tym jakoś super-długo siedzieć, bo muszę wracać do Cinders, ale zerknę czy da się jeszcze jakoś łatwo zoptymalizować wrogów. Gra naprawdę oryginalna z pomysłem, choć jak wspomniano, gra w pojedynkę nie ma sensu i za to ogromny minus. Grafika również niczego sobie. Fajno :). Aczkolwiek marudzić na brak gry w pojedynkę w gierce dla dwojga, to jak narzekać, że samochód nie może latać. Gra jest pomyślana do grania z kumplem/kumpelą/dziewczyną. Ważne, żeby w tych warunkach się sprawdzała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Dzięki. Nie chcę przy tym jakoś super-długo siedzieć, bo muszę wracać do Cinders, ale zerknę czy da się jeszcze jakoś łatwo zoptymalizować wrogów.Udostępnij GMK, my Ci już zoptymalizujemy. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Gra jest pomyślana do grania z kumplem/kumpelą/dziewczyną Jeśli nie lubię samochodówek, to prawdopodobnie gra samochodowa nie spodoba mi się. A brak możliwość gry w pojedynkę lub chociażby przez internet uprzykrza grę forever alonom jak ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnie jak już wszystko będzie gotowe i sprawdzone. Wtedy też ktoś mógłby pomyśleć o dodaniu supportu dla pada ;). Ja zacząłem, ale na Macu były problemy i uznałem, że na razie olewam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camorra Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 W ogóle się nie włącza. Próbowałem 3 razy, za pierwszym mi się zawiesił komputer, a to nie jest zły sprzęt - lapek Sony VAIO. Też mam tak czasem, uruchom tą grę i zobacz w Menadżeru Zadań (CTRL+ALT+DEL) w zakładce Procesy a zobaczysz że gra jest tam uruchomiona. Może wie ktoś co to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revusek Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 TeeGee, jak byś miał czas to byś przetłumaczył "Design Boost Camp" na Polski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Bedziom a jaki masz windows , 64? Z tego co sie orientuje GM8.1 nie kocha sie zbytnio z win 64 z drugiej strony jesli to jeszcze nie poprawione to zenada ze strony yoyo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Nom, 64bitowca mam. E: A mój Shot też w 8.1 jest i działał bezproblemowo. E2: No i właśnie w Contrę od Nirvana zagrałem, nie wiem, czy on robi w 8.1 czy 8.0, ale zapier**** ta gra na VAIO, w porównaniu do kompa 32bit :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 A widzisz. Jeszcze raz nie chce rzucac falszywymi oskarzeniami pod adresem yoyogames bo nie zaglebialem sie i nie sprawdzalem czy zostalo to naprawione (no i nie wiem na ktorej wersji pracowal TeeGee), ale wersja GM na ktorej ja pracuje nie tworzy exekow ktore da sie na 64 bitach odpalic. Edit. Ja mam taka: 8.1.6. I lipa, gryzie sie. Dopuki robilem na 8.0 wszystko dzialalo i teraz zaluje ze sie przezucilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Ta gra też jest na GM8.0. GM8.1 ciągle się nie da używać z różnych powodów, aczkolwiek mi normalnie działa z Vistą 64bit. @Revusek: Warsztaty Rozwoju Designu chyba najlepiej by brzmiało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Mi tam działa na Win7 64 bit. Laptop z podobną konfiguracją, co Sony VAIO Bedzioma (chyba lepszy procek i karta graficzna). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Tak jak myślałem, dobra zabawa jest przy tym we dwoje :) Na pewno zostanie na dysku i nie raz jeszcze w nią zagramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi