matisowa Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 witam ponownie w tym temacie jest wszystko wyjaśnione https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=28087 gdy już mam ten kod get_string to chciałem aby ten kod działał próbowałem na takiej podstawie GML w create stringu: kod = "" get_string("wpisz kod",kod) if (kod=21) { show_message("ok") } i gdy wpisze ten kod do stringa to chce żeby go sprawdzono czy jest to 21 czy też inny z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 kod=get_integer("wpisz kod",0) // string zapisuje w stringu, integer nie, moge sie mylic if (kod=21) { show_message("ok") } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Lutego 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 A nie prościej - if (kod == "21") ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi