Paulik Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Cześć , mam do was pytanie czy to prawda że gry robione w Game Makerze łatwo manipulować (np. robić nieskończone życie , dodawać doświadczenia) przez program Cheat Engine . Znacie na to jakieś rozwiązania ... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Da się testowałem sam :D Jest rozwiązanie,które komplikuje sprawę, pisania gry,ale nie zmanipulujesz jej. NP: do każdej wartości dodaj "231" i CE nie będzie poprawnie działać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Ja zawsze działam na normalnych wartościach zmiennych ale jeśli chcę jakąś zmienną na ekranie wyświetlić to dodaję coś dodatkowego np mnożę x2. Dzięki czemu CE będzie mógł zmienić tylko rysowaną wartość a nie tą prawdziwą. Ale to i tak nie zadziała na tych mądrzejszych userów CE :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi