kapcior7 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Witam .. .czy ktos by mi mg pomoc... chodzi o to ze chce aby wartosci z tablicy ktora ma 30 pozycjii bylo wszystko przenoszone o pozycje w gore... tzn.. Dajmy ze mam ustawione 2 pierwszze tablice tak: GML tabk[1]='siema'; tabk[2]='tlalala'; i chcem gdy naciskne klawisz np.enter to GML tabk[2]='siema'; tabk[3]='tlalala'; meczylem sie z petla for ale albo od konca wszystko nadpisuje albo od poczatku macie to z czym sie meczylem : GML tabk[0]-//to jest tablica ktora przechowuje to co wpisalem i zeby dodac nowa linie ... for (i=0; i<=30; i+=1) { tmp=tabk; tmp2=tabk[i+1] tabk[i+1]=tmp; tabk[i+2]=tmp2; } Ktos pomoze probowalem z ta petla to albo Od ostaniego wiersza wszystkie sa zastapywane albo od pierwszego ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyniu774 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 GML for(i=maksymalna wartość, np.30;i>0;i-=1) tabk=tabk[i-1]; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapcior7 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 dzieks :D sory jakies omyly mam ostatnio :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Stycznia 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Uczą na matematyce od podstawianiu liczb za zmienną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi