Roki Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Przypadkiem zapisałem kartę Visa na koncie Steam, jak ją teraz wywalić? :/ Wgl. Nie powinno mnie pytać o kod jednorazowy przy zakupie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Przecież przy zakupie masz, czy ma zapamiętywać dane transakcji. A jak chcesz dane usunąć, to https://store.steampowered.com/account/ i z prawej masz zapamiętane metody płatności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Wiem, ale przypadkiem kliknąłem żeby zapamiętało :/ Dzięki, ale mam jeszcze pytanko, czy wyjaśni mi ktoś jak to jest zabezpieczone? Nie musiałem używać kodu jednorazowego, podawać pinu, nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Grudnia 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Za pierwszym razem musiałeś :) Zabezpieczone jest tak, ze steam zapamietuje komputer z którego się łączysz - ja np. jak w pracy chcę się logować, to mi wysyłają na mejla specjalny kod, żebym potwierdził, ze ja to ja i dopiero mogę się zalogować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Chodziło mi o zabezpieczenie Visy :P Bo tak to można losowo trafić numer i date ( mało prawdopodobne, no ale zawsze jest szansa ). Do tego jak ktoś się włamie na jakieś konto z zapamiętaną kartą ( Paypal, Steam ) to przecież może sobie z nią zrobić co chce. Myślałem że będzie cos jak przy przelewie, kod jednorazowy, a tutaj nic ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Nie podawałeś kodu CVV2 przy transakcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Podawałem, ale to też można trafić losowo przecież. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Nawiązałem tym do tego, że narzekałeś, że nie podawałeś żadnego PINu, a CVV2 jest właśnie jego odpowiednikiem w internetowych transakcjach kartą. A poza tym, nie ma żadnych zabezpieczeń większych. Najlepiej po prostu dawać, żeby nie zapamiętywał danych karty i nie płacić w niepewnych sklepach (a jak już to przez jakiegoś sprawdzonego pośrednika, typu PayPal czy Moneybookers). A dla większej pewności, zawsze można sobie wyrobić kartę pre-paid do płatności internetowych, na którą wrzucasz tylko tyle pieniędzy ile do danej transakcji potrzebujesz, bo bez środków na niej nigdzie nie zapłacisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Aha, dzięki :) Zamykam temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi