dyzmek Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 witam temat jest podobny do poprzedniego lecz tym razem zapytam o jedno cos innego. Program everest pokazal mi ze mam slot pci-e x 1 a wszedize na necie i w sklepach z takim komputerem mowia ze jest tez pci-e x 16 o co chodiz z tym x cos tam cyzli jak mam x1 to karta na x16 nie podejdze ? mam wolne sloty pci i jeden pci-e x1 czyli jak nie znajde karty na pci-e x1 to szukac na pci ? czy moge otworzyc obudowe i sprawdzic czy mam pci-e x 16 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Tak one wyglądają. Karty graficzne się podłącza na PCIe 16, kiedyś jeszcze były karty na PCIe 8 ( mam taką w 10 letnim kompie ) a te mniejsze to prawdopodobnie są na rzeczy typu tunner TV, k dźwiękowa itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 aha dzieki to mam dwa takie porty duze jak na samym dole obrazka ale program everest pokazal mi ze mam 2 pci-e x 1 i w tym jeden uzyty a drogi wolny a tych duzych nie pokazuje chyba ze to zwykle pci są tylko. powiem tak glownie do tych co widzieli glowne plyta optiplexa pod karta sieciowo sa dwa porty to one sa pci 16 ? podebne pod nie karte pci-e x16 ? te dwa porty sa identyko jak ten ostatni z obrazka a dlaczego everest mi go nie pokazywal , czy pci i pci x 16 wygladaja tak samo i czy to jest to samo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 prosze o pomoc poniewaz moj kolega ma nawet do sprzedanie karte 1gb tylko nie wiem jaka poejdzie mi skoro to pci ? bo tyle mi powiedzial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 A taki sam rozstaw szyn co w pci x16 ? Jeśli tak to wejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 DO KURWY DYZMEK, NAUCZ SIĘ EDYTOWAĆ POSTY. Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi