Makary155 Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Witam, mam dziwne problemy z jednym rekordem. Z niewiadomych przyczyn danie selecta w konkretnym pliku na pewne kryterium zwraca NULLa, podczas gdy pozostałe działają normalnie. Co jeszcze dziwniejsze gdy odpalę takiego samego selecta w innym pliku zapytanie już zadziała. Próbowałem zrobic kopię rekordu bo myślałem że cos nie tak z polem jest jednak nie daje to rezultatów. REPAIR TABLE też nie pomaga. Select polega na wyszukiwaniu po nazwie. Jakie mogą być tego przyczyny i jak to naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 30 Listopada 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 W jakim sensie w konkretnym pliku? Znaczy, że w jednym pliku PHP masz to samo zapytanie i nie działa, a w innym działa? W takim razie zmienne które doklejasz do zapytania są różne (sprawdź ustawienia register_globals). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 znaczy że w pliku A.php select efect from potions przy rekordzie 'antidotum' zadziała a w pliku B.php taki sam lub cokolwiek select na tym rekordzie zwraca null i kompletnie nie wiem dlaczego, nawet na kopii rekordu zwraca null Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 30 Listopada 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Nie mam plików i struktury bazy, ciężko mi stwierdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Problem ustąpił gdy usunąłem tabelę i stworzyłem nową, identyczną. Jakieś dziwne to wszystko ale przynajmniej naprawiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi